Annonce
Odense HC

19-årig Munkebo-pige får to-årig kontrakt i Odense Håndbold

Så skrev Katja Johansen under på en to-årig kontrakt med Odense Håndbold. Foto: Odense Håndbold

HÅNDBOLD: 19-årige Katja Johansen fra Munkebo skal i næste sæson spille ligahåndbold i Odense Håndbold i kvindeligaen.

Den unge venstre fløj spiller til daglig i Talentcenter Odense Håndbold og har nu underskrevet en toårig aftale med Odense Håndbold, som gælder fra sæson 2020-2021.

Katja Johansen har tidligere været en del af ligatruppen i Odense Håndbold, da hun i første halvsæson af 2019-2020 trådte ind som erstatning for en skadet Suzanne Bækhøj.

Katja Johansen glæder sig til at blive en del af Odense Håndbold, siger hun i en pressemeddelelse fra klubben:

- Jeg er superstolt og glad for at skulle spille i Odense Håndbold de næste to sæsoner. Jeg glæder mig til at møde en masse nye mennesker og ser frem til at udvikle mig i en klub, som har lige så store ambitioner, som jeg selv har.

Træner i Odense Håndbold, Karen Brødsgaard, er også begejstret:

- Vi er rigtig glade for, at Katja bliver en del af truppen i næste sæson. Hun er et ungt, sprudlende talent med stort potentiale, og så har hun en trænings-ivrighed, som bliver spændende at følge. Det er et stort spring for Katja i forhold til for alvor at træde ind i seniorrækken, og det kræver en stor tålmodighed af hende.

Katja Johansen kommer oprindeligt fra Munkebo. Katja Johansen har tidligere spillet for Kerteminde HK og GOG og vandt DM-sølv sammen med Talentcenter Odense Håndbold i sæson 2018-2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Annonce