Annonce
Odense

19-årig bragede ud over broen: Ingen fejl fundet på bom eller advarselslamper

Den 19-årige mand kørte direkte ind i bommen, før han fortsatte ud over kanten. Selve bommen blev derfor skiftet mandag formiddag. Foto: Michael Bager
Der var ikke noget galt med systemerne på Odins Bro, da en 19-årig mand natten til mandag bragede igennem bommen og kørte ud over kanten.

Odense: Odense Kommune har ikke fundet nogle fejl på de systemer på Odins Bro, der gør bilister opmærksomme på, når broen er lukket.

Systemerne, der inkluderer advarselslamper og en bom på tværs af vejen, blev tjekket igennem mandag formiddag, ligesom selve broen er blevet undersøgt for skader. Det skete efter en voldsom ulykke natten til mandag, hvor en 19-årig mand påkørte bommen og kørte ud over kanten, mens andre bilister måbende kunne se til.

- Vi har været ude og kontrollere, at teknikken har fungeret, som den skal. Og det tyder alt på, at den har gjort. Der er jo også en del andre bilister, som holder tilbage, siger Mie Brøchner, der er funktionsleder i afdelingen for Trafik og Mobilitet i Odense Kommune.

Annonce
Bilen endte på taget ved en af de store bropiller under Odins Bro. Foto: Michael Bager

Den 19-årige fløj omkring 20 meter igennem luften og endte på taget ved en af de bærende bropiller. På nærmest mirakuløs vis slap han dog ifølge politiet fra ulykken med knubs og en hjernerystelse.

Udskiftet bom

Selve broen tog heller ikke den store skade af ulykken. Bommen blev dog bøjet i forbindelse med påkørslen, så den blev udskiftet mandag formiddag.

Odins Bro blev kortvarigt lukket i vestgående retning, da bommen blev skiftet. Foto: Michael Bager

- Bommen er blevet bøjet, men derudover er der ikke sket noget med broen, siger Mie Brøchner.

Annonce

Overvågningsvideo af ulykke

Med afvisningen af, at der har været noget galt med advarselssystemerne på broen, er det store spørgsmål fortsat, hvordan ulykken kunne ske.

Bilinspektører har foretaget deres undersøgelser, men der kommer formentligt til at gå et stykke tid, før konklusionen ligger klar.

Hos Fyns Politi vil man indtil videre ikke kommenterer sagen yderligere. Her vil man formentligt også kunne få glæde af de overvågningskameraer, som er sat op ved broen og som Odense Kommune vil aflevere til politiet.

Der var fortsat et langt stykke hen til kanalen fra det sted, hvor den 19-årige mand røg ned med sin bil. Foto: Michael Bager

- Der er nogle videobilleder, som politiet selvfølgelig får, siger Mie Brøchner fra Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce