Annonce
Erhverv

182 år gammel fransk luksusleverandør vokser pænt

AFP
Franske Hermès, der startede som saddelmager, voksede pænt i første halvår, hvor specielt lædervarer gik frem.

Det har været et godt første halvår for den franske producent af luksusvarer Hermès. Selskabet, der siden 1837 har leveret luksusgoder fra hovedkvarteret i Frankrig, øgede salget over en bred kam.

Det viser regnskabet for først halvår, der netop er offentliggjort.

- Hermès' salg var meget dynamisk i første halvår i alle regioner og på alle forretningsområder, skriver bestyrelsesformand Axel Dumas i regnskabet.

- Den sunde vækst reflekterer husets kreativitet, fremragende knowhow og relevansen af fokussen på håndværk, der styrker lokal integration.

I første halvår steg salget med 15 procent til 3,3 milliarder euro, hvoraf den største vækst kom fra Asien fraregnet Japan. Her steg salget med omkring en femtedel til 1,3 milliarder euro.

- Gruppen nød godt af succesfulde butiksåbninger og udvidelser i de seneste måneder, specielt i Shanghai og i Marina Bay Sands i Singapore, skriver Hermès i regnskabet.

Det var også pæn fremgang i kernemarkedet Europa, hvor specielt butikken i det centrale Moskva bliver fremhævet.

Skeler man til forretningsområder var der solid fremgang for divisionen "Lædervarer og Saddelmageri", der da også er Hermès' oprindelse, da den tæller tasker.

- Efterspørgslen er stadig meget høj efter både "Maison's" klassikere og andre modeller så som "Mosaïque" og "24/24"-tasker, skriver Hermès.

Inden for ure har "Galop d'Hermès" trukket salget, mens parfume-salget er hjulpet af "Terres d'Hermès og den nye "Un Jardin sur la Lagune".

Hermés startede i 1837, da en tysk saddelmager flyttede til Paris og begyndte at producere seletøj. Langsomt gik butikken over til at lave eksklusive sadler til overklassen og senere også tasker.

Gennem tiden blev butikken udvidet til tøj og ure, ligeledes til overklassen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce