Annonce
Fyn

1800 ekstra høreprøver om året: Region Syddanmark indkøber to hørebokse for at nedbringe ventetid

Regionsrådet godkendte i 2018 en handlingsplan på høreområdet, som betød flere ansatte og hørebokse, hvor man tjekker patienter. Det har hjulpet på de tidligere meget lange ventetid, men corona sætter udviklingen under pres. Arkivfoto: Louise Koustrup
De sidste to år er ventetiden på høreområdet i regionen faldet, men coronaen har sat den gode udvikling under pres. Derfor opruster regionen nu med to nye hørebokse; en i Middelfart og en i Svendborg.
Annonce

Siden 2018 har Region Syddanmark arbejdet med at nedbringe ventetiden på høreområdet, og de sidste to år har ventetiden været faldende. I april 2018 skulle patienter i gennemsnit vente 121 uger, før de kunne komme til på Odense Universitetshospital høreklinik.

I 2020 var ventetiden faldet til 26 uger.

- Vi har set et flot og løbende fald i ventetiderne på høreområdet, siden regionen satte en handlingsplan i gang på området i 2018. Det fortjener høreklinikkernes personale en stor ros for, da de har knoklet løs for at nedbringe ventetiderne – både før og efter coronaen ramte, skriver formand for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S) i en pressemeddelelse.

Men under coronaepidemien har det svært at fastholde den gode tendens.

- Høreområdet har været hårdt ramt hårdt under corona-krisen. Dels fordi personalet har været udlånt til at lave corona-tests, og dels fordi vi har skullet tage hensyn til ekstra afstand og skærpet hygiejne, skriver Poul-Erik Svendsen.

Annonce

Ekstra hånd til Middelfart og Svendborg

Region Syddanmark indkøber derfor to hørebokse, som skal hjælpe høreklinikkerne i Middelfart og i Svendborg. Både med at overholde afstandskravene, som er kommet med coronaen og med at nedbringe ventetiderne på høreområdet.

De to høreklinikker vil kunne lave cirka 1800 høreprøver på borgere om året med henblik på udlevering af høreapparat. Dertil kommer opfølgende servicebesøg, hvor der laves tilpasninger og justeringer på udleverede høreapparater.

Den regionale målsætning er, at ventetiden skal ned på tre måneder, og det er indtil videre lykkes at opnå i Esbjerg og Sønderborg, hvor ventetiden er på henholdsvis seks og ni uger. Men i Middelfart og Svendborg er ventetiden stadig 25 uger.

Derfor placeres de ekstra kræfter her, og investeringen glæder formanden for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen.

- I Svendborg og Middelfart har vi nogle begrænsninger i de fysiske rammer, og det har desværre påvirket ventetiderne. Derfor er det både glædeligt og tiltrængt, at vi nu får to nye hørebokse, så vi kan få gjort noget ved ventetiderne, skriver han.

Planen er, at de nye hørebokse skal stå klar til brug i Middelfart og Svendborg i februar og marts 2021. Boksene kommer til at koste godt en million, og pengene er allerede sat af i budgettet for 2021. De endelige detaljer om bevillingen fast på regionsmødet i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce