Annonce
Udland

18-årig tysker dræbte tyrkere og kosovoalbanere i München

Tre kosovoalbanere, tre tyrkere og en græker er blandt de ni dræbte i skudangreb i München fredag.

Ofrene for en 18-årig tyskers skudraseri i München fredag aften ser ud til helt overvejende at være udlændinge.

Tre af de dræbte var fra Kosovo. Tre var tyrkiske statsborgere, og en var fra Grækenland. Det fremgår af officielle meldinger fra de tre landes udenrigsministerier.

Tyrkiet har identificeret de dræbte tyrkere som Sevda Dag, Can Leyla og Selcuk Kilic, fortæller landets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu.

Også en græsk statsborger blev dræbt, da den 18-årige tysk-iraner omkring klokken 18 fredag begyndte at skyde inde på McDonald's i indkøbscentret Olympia nær byens olympiske station.

- I gårsdagens tragiske angreb i shoppingcentret Olympia i München var også en græker blandt de uskyldige ofre, skriver udenrigsministeriet i Athen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kosovos udenrigsministerium bekræfter, at tre af landets statsborgere blev dræbt. Ministeriet skriver, at "tre unge etniske albanere fra Kosovo mistede livet under angrebet".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce