Annonce
Indland

18-årig kvinde fra Fyn anmeldte kidnapning: Betjente kørte galt og måtte på skadestuen

Et natligt drama i Skanderborg, hvor fire unge kvinder fra Odense påstod sig kidnappet, får et retligt efterspil. Det har nemlig vist sig, at det var en helt anden historie, der lå bag anmeldelsen om kidnapning. Arkivfoto

Et natligt drama i Skanderborg natten til 7. november, hvor fire unge kvinder fra Odense påstod sig kidnappet, får nu et efterspil for en 18-årig kvinde fra Odense.

Odense/Skanderborg: Hvad gør man, hvis man under en køretur fra Odense til Aarhus kommer op at skændes med chaufføren og bliver læsset af bilen i Skanderborg midt om natten?

Løsningen for fire fynske piger mellem 16 og 19 år blev tilsyneladende at ringe til politiet og påstå sig kidnappet. Det var i hvert fald, hvad der efter politiets opfattelse skete, da de fire unge kvinder natten til 7. november klokken 3.10 blev efterladt på Vroldvej i Skanderborg.

Der stod de, midt om natten, indtil den ene, en 18-årig kvinde fra Odense, ringede til politiet og sagde, at de alle fire var blevet kidnappet, oplyser fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Politibil drønede ind i stengærde

Forud for turen, der altså endte brat i Skanderborg, havde pigerne angiveligt aftalt med den mandlige chauffør at køre fra Odense til Aarhus.

- Men undervejs blev de uvenner. Derfor satte han dem af i Skanderborg, fortæller Poul Steffensen om episoden, der ydermere sendte et par af hans betjente på skadestuen efter en mislykket biljagt.

Anmeldelsen om fire kidnappede piger fik nemlig politiet til at sende flere patruljer til åstedet, og de var hurtigt fremme på Vroldvej.

Tilsyneladende var føreren af bilen ikke nået langt væk, for pigerne udpegede bilen, og så gik den vilde jagt, da en patruljebil satte efter.

Der blev dog kun tale om en ganske kort biljagt.

I krydset Vroldvej og Vestergade drønede patruljebilen ind i et stengærde, og her sluttede jagten. Patruljebilen blev temmelig beskadiget, og de to betjente i bilen måtte en tur på skadestuen til behandling for lettere knubs.

Sag om falsk anmeldelse

Tilbage hos pigerne befandt sig en anden patrulje, og betjentene fandt hurtigt ud af, at en dramatisk historie om, at de var blevet tvunget ind i bilen i Odense, ikke holdt vand.

Efter noget snak indrømmede pigerne, at de var blevet uvenner med chaufføren og derfor var blevet sat af.

Den fantasifulde historie om kidnapningen får dog et retligt efterspil for den 18-årige kvinde, der ringede ind med anmeldelsen.

- Vi har startet en sag om falsk anmeldelse, og det bliver hun sigtet for, oplyser Poul Steffensen og tilføjer, at politiet ikke har talt med den unge kvinde siden den famøse aften.

Politiet har endnu ikke haft fat i den fynske chauffør, der blev eftersat af politiet - hverken den aften eller siden.

Det er dog Poul Steffensens opfattelse, at han næppe havde i sinde at flygte fra politiet og aldrig opdagede sig forfulgt al den stund, at politibilen ret hurtigt endte i en stensætning.

- Han har formentlig slet ikke opdaget, at vi var efter ham, konstaterer Poul Steffensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce