Annonce
Sport

18-årig får kontrakt i OB

OB's sportsdirektør Jesper Hansen og Mads Frøkjær-Jensen efter kontraktunderskrivelsen. Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk..

Mads Frøkjær Jensen starter på en tre-årig kontrakt på Superliga-holdet fra sommer

OB og Mads Frøkjær-Jensen har i dag indgået en 3-årig kontrakt, der træder i kræft, når den igangværende sæson afsluttes til sommer. Til den tid rykkes Mads Frøkjær-Jensen så op i Superliga-truppen på en kontrakt frem til sommeren 2021, meddeler ob.dk..

- Jeg er superglad og superstolt. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for i lang tid, så det er rigtig dejligt, at jeg i dag kan skrive under på en kontrakt med OB, fortæller Mads Frøkjær-Jensen.

- Skal jeg beskrive mig selv med et enkelt ord, så er jeg en boldglad spiller. Jeg kan godt lide at drible med bolden og på den måde sætte fart i spillet med mine driblinger. Jeg har et godt drev med bolden, og jeg har mine primære styrker i den offensive del af spillet, hvor jeg kan bruge min kreativitet. I den defensive del af spillet føler jeg dog også, at jeg er ganske godt med, og jeg kan både tackle og vinde dueller, fordi jeg er fysisk stærk af natur - selvom jeg ikke ser så stor ud, fortæller Mads Frøkjær-Jensen.

OB's talentchef, Tonny Hermansen, ser et stort potentiale i Mads Frøkjær-Jensen.

- Det der er interessant ved Mads er, at han i nogle tilfælde har den her lethed i sit spil. Forstået på den måde, at om han spiller ungdomskamp, reserveholdskamp eller superligatræning, så har han modet til at fastholde den måde, han spiller fodbold på, og han spiller med sin egen stil - uanset om det er senior eller ungdomsfodbold, siger Hermansen til ob.dk..

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce