Annonce
Nordfyn

18-årig er anholdt: Mistænkes for påkørsel efter overfald på kammerat

En 18-årig mand bliver søndag afhørt med en sigtelse for grov vold efter en påkørsel af en 21-årig mand i Otterup lørdag morgen.  Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
To voldssager i Otterup lørdag morgen ser ifølge politiets efterforskning ud til at hænge sammen - flere personer menes at have deltaget i overfald på 17-årig dreng fra Odense.
Annonce

Otterup: Der gik ikke mange timer, før politiet begyndte at kunne forbinde to voldsepisoder, som fandt sted i Otterup tidligt lørdag morgen. Da en 17-årig dreng med voldsomme skader i ansigtet lidt før klokken fem indfandt sig på en adresse på Stadionvej, og en 21-årig mand en time senere lå til behandling på Odense Universitetshospital for et benbrud, som han havde fået, da han var blevet påkørt af en bil på Søndergade i Otterup, fik politiet mistanke om, at der kunne være sammenhæng mellem de to sager.


Forholdsvis hurtigt fandt vi ud af, at den 17-årige havde været på det sted, hvor den 21-årige blev kørt ned.

Vagtchef Lars Thede, Fyns Politi


Den 17-årige forklarede til politiet, at han havde været i Odense og ikke kunne huske, hvordan han var kommet til Otterup - og heller ikke hvordan han havde fået skaderne i sit ansigt. Men der var andre, hvis hukommelse var bedre, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede:

- Vi fik henvendelse på baggrund af den efterlysning, vi kastede ud i pressen lørdag, og det har vi sammenstykket med de afhøringer, vi har foretaget, og de tekniske spor, vi også har fundet. Og forholdsvis hurtigt fandt vi ud af, at den 17-årige havde været på det sted, hvor den 21-årige blev kørt ned, forklarer vagtchef Lars Thede.

Annonce

Tævet i Søndergade

Politiet kan foreløbig konkludere, at alle parter i de to sager kender hinanden i et eller andet omfang.

- Der opstår noget tabernakel på Søndergade, hvor den 17-årige bliver tævet af op til flere personer på en gang - umiddelbart skyder vi på op til tre personer på en gang. Det får så en person, som den 17-årige er i følgeskab med, i en bil til at påkøre en af de tre gerningsmænd, der banker ham. Derved pådrager han sig et brækket ben og en skade i hovedet, fortæller Lars Thede.

Føreren af bilen, en 18-årig mand fra Odense-området, er blevet anholdt og sidder søndag morgen til afhøring på politigården i Odense. Han vil ifølge vagtchefen umiddelbart blive sigtet for grov vold. På baggrund af hans forklaring vil blive vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Almindelig vold og grov vold

  • Almindelig vold straffes efter straffelovens paragraf 244. Strafferammen går fra bøde til fængsel i op til tre år. Ved gentagne tilfælde kan straffen øges op til seks års fængsel.
  • Grov vold eller mishandling straffes efter straffelovens paragraf 245. Her er strafferammen fængsel i op til seks år.
Annonce

Flere kan blive sigtet

Dermed er politiets efterforskning dog ikke slut, for de øvrige personer, som menes at have overfaldet den 17-årige, er stadig på fri fod.

- Han er også blevet udsat for det, man umiddelbart vil kalde grov vold, for når der er flere, der tæver en så voldsomt i forening, så kan man sigtes for grov vold i stedet for almindelig vold, forklarer vagtchef Lars Thede.

Den 17-årige blev, ligesom den 21-årige, kørt til behandling på Odense Universitetshospital. Politiet har ingen oplysninger om deres tilstand efter hændelserne i Søndergade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce