Annonce
Fyn

18-årig elev anholdt på Tornbjerg Gymnasium: Truede med skoleskyderi

Anholdelsen foregik onsdag morgen på gymnasiet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Onsdag morgen anholdt Fyns Politi en 18-årig gymnasieelev på Tornbjerg Gymnasium. Eleven havde fremsat udtalelser, som kunne tolkes som trusler om skoleskyderi.

Onsdag morgen anholdt Fyns Politi en 18-årig gymnasieelev på Tornbjerg Gymnasium.

- Her til morgen modtog vi nogle oplysninger ude fra Tornbjerg Gymnasium, om at en elev havde fremsat nogle udtalelser, som kunne tolkes som trusler om skoleskyderi, og han havde også gjort nogle handlinger, som gjorde at vi klokken 9.15 anholdt den unge mand, fortæller politikommissær ved Fyns Politi, Jack Liedecke.

Anholdelsen foregik stille og roligt inde på gymnasiet med hjælp fra skolens personale, og den 18-årige mand blev efterfølgende kørt ind på Politigården.

Hvem, der anmeldte den unge mand, kan Fyns Politi ikke oplyse.

- Truslerne blev fremsat inde på gymnasiet i form af nogle udtalelser og i form af nogle handlinger, og gjorde at nogle elever blev nervøse.

Konkret hvilke udtalelser og handlinger vil Fyns Politi ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

- Vi er stadig i gang med efterforskningen, og vi er i gang med at afhøre nogle yderligere vidner ude på gymnasiet, siger Jack Liedecke.

Annonce

Bliver løsladt igen

- Hvis man kommer med udtalelser om et muligt skoleskyderi, og andre opfatter det som en seriøs trussel, så bliver vi nødt til at reagere på det. Vi ser altid alvorligt på trusler og udtalelser om skoleskyderi, fastslår Jack Liedecke og tilføjer:

- Han er i gang med at blive afhørt, og når vi er færdige med at afhøre ham, så vil han blive løsladt.

Det er blevet vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør.

Fyns Politi arbejder videre på sagen, og på et senere tidspunkt, vil der blive lavet en ny juridisk vurdering af, om der skal rejses tiltale mod gymnasieeleven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nødblus satte redningsaktion i gang

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce