Annonce
Fyn

18-årig elev anholdt på Tornbjerg Gymnasium: Truede med skoleskyderi

Anholdelsen foregik onsdag morgen på gymnasiet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Onsdag morgen anholdt Fyns Politi en 18-årig gymnasieelev på Tornbjerg Gymnasium. Eleven havde fremsat udtalelser, som kunne tolkes som trusler om skoleskyderi.
Annonce

Onsdag morgen anholdt Fyns Politi en 18-årig gymnasieelev på Tornbjerg Gymnasium.

- Her til morgen modtog vi nogle oplysninger ude fra Tornbjerg Gymnasium, om at en elev havde fremsat nogle udtalelser, som kunne tolkes som trusler om skoleskyderi, og han havde også gjort nogle handlinger, som gjorde at vi klokken 9.15 anholdt den unge mand, fortæller politikommissær ved Fyns Politi, Jack Liedecke.

Anholdelsen foregik stille og roligt inde på gymnasiet med hjælp fra skolens personale, og den 18-årige mand blev efterfølgende kørt ind på Politigården.

Hvem, der anmeldte den unge mand, kan Fyns Politi ikke oplyse.

- Truslerne blev fremsat inde på gymnasiet i form af nogle udtalelser og i form af nogle handlinger, og gjorde at nogle elever blev nervøse.

Konkret hvilke udtalelser og handlinger vil Fyns Politi ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

- Vi er stadig i gang med efterforskningen, og vi er i gang med at afhøre nogle yderligere vidner ude på gymnasiet, siger Jack Liedecke.

Annonce

Bliver løsladt igen

- Hvis man kommer med udtalelser om et muligt skoleskyderi, og andre opfatter det som en seriøs trussel, så bliver vi nødt til at reagere på det. Vi ser altid alvorligt på trusler og udtalelser om skoleskyderi, fastslår Jack Liedecke og tilføjer:

- Han er i gang med at blive afhørt, og når vi er færdige med at afhøre ham, så vil han blive løsladt.

Det er blevet vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør.

Fyns Politi arbejder videre på sagen, og på et senere tidspunkt, vil der blive lavet en ny juridisk vurdering af, om der skal rejses tiltale mod gymnasieeleven.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce