Annonce
Indland

18-årig anholdt i morges: Varetægtsfængslet i fire uger

En 18-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Odense torsdag i en sag om grov vold og narkohandel, hvor en anden mand også blev fængslet i fire uger. Han sad i forvejen varetægtsfængslet i sagen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En 18-årig skal tilbringe de næste fire uger i varetægtsfængsel efter et grundlovsforhør torsdag eftermiddag - han er sigtet for narkohandel og grov vold på marinaen i Bogense i november. Ifølge ofret skete overfaldet i ledtog med flere andre. En af dem sidder i forvejen varetægtsfængslet og blev i dag også fængslet i yderligere fire uger.

En 18-årig fynsk mand blev torsdag morgen anholdt af Fyns Politi i en sag om grov vold og narkohandel på marinaen i Bogense. Allerede få timer efter var der kort proces, da den 18-årige i et grundlovsforhør ved Retten i Odense blev varetægtsfængslet i fire uger.

Anklager Rasmus Maahr Hansen havde bedt om lukkede døre i sagen om overtrædelse af paragraf 245, som omhandler grov vold, og handel med narko, paragraf 191,1, på marinaen i Bogense tilbage i november sidste år. Ifølge ofret skulle der være flere gerningsmænd til det voldelige overfald, som fandt sted den den 28. november klokken 20.36. Derfor havde anklageren bedt om at få lukket dørene i sagen, som egentlig blot skulle have handlet om en såkaldt fristforlængelse.

En af de andre påståede gerningsmænd, som også er sigtet i sagen, sidder nemlig i forvejen varetægtsfængslet, og det ser anklagemyndigheden gerne, at han bliver ved med af hensyn til efterforskningen.

- Men da vi så kan gå ud og anholde den 18-årige tidligere på dagen, bliver han lige pludselig også del af forløbet i dag, siger anklager Rasmus Maahr Hansen, som ikke kan fortælle yderligere på grund af de lukkede døren.

- Men jeg kan sige, at han nægter sig skyldig, siger han.

Nu kan de to mænd altså begge se frem til fire ugers varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];