Annonce
Bulldogs

Efter vold på isen: Spiller fra Frederikshavn får hård straf

Lucas Bjerre Rasmussen, Odense Bulldogs, - her i kamp i sidste sæson - blev hårdt slået af en Frederikshavn-spiller i fredags. Nu har Frederikshavn-spilleren fået 17 spilledags karantæne. Foto: Michael Bager
Ishockey-unionen har slået hårdt ned på den spiller, som fredag aften slog på Odense Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen. Karantænen gælder frem til 1 december.

ISHOCKEY: Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen har fået det, som ligner en rekordhøj disciplinærstraf for sin optræden i den batalje, som kostede Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen en formodet hjernerystelse og et mindre brud i ansigtet.

Kristian Jensen er netop blevet idømt 17 spilledages karantæne, fordi der er en lang række skærpende omstændigheder, melder TV 2 Sport.

Det er Disciplinærudvalget, der har afsagt dommen. Der formelt gælder frem til 1. december, og indtil da har Frederikshavn 17 kampe.

Ved strafudmålingen er der indgivet forklaring fra kampens dommer, og Frederikshavn er kommet med et partsindlæg. Desuden har udvalget set på video fra hændelsen, melder TV 2.

Annonce

Flere skærpende ting

Udvalget melder, at Kristian Jensens handling var hensynsløs og uden fortilfælde.

Ved udmåling af karantænen oplyses det, at der Disciplinærudvalgets side er blevet lagt vægt på følgende:

"I starten af episoden bliver Kristian Jensen skubbet omkuld bagfra af Odense-spilleren (formildende).

Kristian Jensen initierer et slagsmål ved at vælte sin modspiller voldsomt omkring på isen ved hjælp af et halsgreb udført bagfra (skærpende).

Idet begge spillere falder til isen, mister Odense-spilleren sin hjelm og ligger dermed med ubeskyttet hoved. Videoen viser Kristian Jensen kiggende ned mod Odense spilleren, og det må derfor konkluderes at han – objektivt set – må have konstateret/skulle have konstateret, at Odense-spilleren var ubeskyttet og sårbar (skærpende).

Kristian Jensen slår først én gang til Odense-spillerens ubeskyttede hoved og ligger derefter an til endnu et slag, inden han bliver fjernet af kampens dommere (skærpende).

Forseelsen begås efter spillet er stoppet og mod en modspillers hoved (skærpende).

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce