Annonce
Bulldogs

Efter vold på isen: Spiller fra Frederikshavn får hård straf

Lucas Bjerre Rasmussen, Odense Bulldogs, - her i kamp i sidste sæson - blev hårdt slået af en Frederikshavn-spiller i fredags. Nu har Frederikshavn-spilleren fået 17 spilledags karantæne. Foto: Michael Bager
Ishockey-unionen har slået hårdt ned på den spiller, som fredag aften slog på Odense Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen. Karantænen gælder frem til 1 december.

ISHOCKEY: Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen har fået det, som ligner en rekordhøj disciplinærstraf for sin optræden i den batalje, som kostede Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen en formodet hjernerystelse og et mindre brud i ansigtet.

Kristian Jensen er netop blevet idømt 17 spilledages karantæne, fordi der er en lang række skærpende omstændigheder, melder TV 2 Sport.

Det er Disciplinærudvalget, der har afsagt dommen. Der formelt gælder frem til 1. december, og indtil da har Frederikshavn 17 kampe.

Ved strafudmålingen er der indgivet forklaring fra kampens dommer, og Frederikshavn er kommet med et partsindlæg. Desuden har udvalget set på video fra hændelsen, melder TV 2.

Annonce

Flere skærpende ting

Udvalget melder, at Kristian Jensens handling var hensynsløs og uden fortilfælde.

Ved udmåling af karantænen oplyses det, at der Disciplinærudvalgets side er blevet lagt vægt på følgende:

"I starten af episoden bliver Kristian Jensen skubbet omkuld bagfra af Odense-spilleren (formildende).

Kristian Jensen initierer et slagsmål ved at vælte sin modspiller voldsomt omkring på isen ved hjælp af et halsgreb udført bagfra (skærpende).

Idet begge spillere falder til isen, mister Odense-spilleren sin hjelm og ligger dermed med ubeskyttet hoved. Videoen viser Kristian Jensen kiggende ned mod Odense spilleren, og det må derfor konkluderes at han – objektivt set – må have konstateret/skulle have konstateret, at Odense-spilleren var ubeskyttet og sårbar (skærpende).

Kristian Jensen slår først én gang til Odense-spillerens ubeskyttede hoved og ligger derefter an til endnu et slag, inden han bliver fjernet af kampens dommere (skærpende).

Forseelsen begås efter spillet er stoppet og mod en modspillers hoved (skærpende).

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce