Annonce
OB

17 dage i glæde eller sorg: Lang pause øger presset forud for OB's fredagskamp

OB's cheftræner Jakob Michelsen går efter en sejr og ro på bagperronen i de næste 17 dages kamppause. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
I hjemmekampen mod Sønderjyske kan OB sikre sig en kamppause i top seks eller mange nætter med grublerier.

FODBOLD: I al sin herlighed går der 17 dage, inden OB igen skal spille Superliga-fodbold, når fredag aftens hjemmekamp mod Sønderjyske er overstået. Først mandag den 16. september skal OB til Silkeborg.

- Op til kampen betyder det ingenting med de 17 dage, men alt efter resultatet betyder det da noget, at der går så lang tid med en god eller dårlig følelse. Bortset fra vinterpausen så er det en relativ lang tid til næste kamp, og så er det i høj grad at foretrække at tilbringe den med tre point på kontoen, siger OB's træner Jakob Michelsen, der forventer at arrangere en træningskamp i næste uge som erstatning for en Superliga-runde.

- Vi har i de sidste fire kampe ikke givet mange chancer væk og derfor har vi fået en del point. Men kampbilledet i de to sidste kamp mod Nordsjælland og Hobro gjorde det mere sandsynligt, at vi havde vundet dem end de to kampe mod Randers og Esbjerg. Der var ikke helt samme flow i spillet i Hobro, men vi skabte de chancer, der skal til at vinde en fodboldkamp. Vi forsvarer os godt, men vi skal have endnu mere flow i spillet, siger OB-træneren, der har respekt for udviklingen i sin gamle klub Sønderjyske.

Annonce

Dygtigt kollektiv

- De så gode ud mod os i en træningskamp for sæsonen. De havde deres trup tidligt på plads og havde handlet godt ind. Sportschef Hans Jørgen Haysen og direktør Klaus B. Rasmussen har skruet på nogle knapper, så det kan mærkes på holdet og i truppen. De har et dygtigt kollektiv. Når de ikke har fået så mange point på de sidste, så hænger det sammen med, at de har mødt FC København og FC Midtjylland. Sønderjyske kommer til at spille med om top seks sammen med tre-fire andre klubber inklusive os selv, siger OB-træneren.

- Der er masser af hold, der vil byde ind. Og de sidste dage af transfervinduet kan have en effekt. AaB og Brøndby har formået lige at hente et par profiler, som kan være med til at tippe balancen hos holdene lige under FC København og FC Midtjylland, mener OB-træneren.

- Er du tilfreds med din trup?

- Alt vedrørende transfers skal sportsdirektør Jesper Hansen svare på.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce