Annonce
Fyn

17-årig knallertkører dræbt på den gamle Lillebæltsbro

Et tragisk solouheld kostede natten til søndag en ung mand livet på den gamle Lillebæltsbro. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Solouheld på den gamle Lillebæltsbro kostede i nat en ung mand fra Fredericia-området livet. 19-årig blev hårdt kvæstet.

En 17-årig mand fra Fredericia-området mistede natten til søndag livet i et uheld på den gamle Lillebæltsbro. Ved uheldet blev en 19-årig mand - ligeledes fra Fredericia-området - svært kvæstet.

Uheldet skete klokken 02.21. da de to unge mænd på knallert var på vej fra Fyn mod Jylland.

- Her tyder noget på, at knallerten er så uheldig at ramme den høje kantsten, der er mellem kørebanen og fodgængerniveauet. Det betyder, at føreren mister herredømmet over knallerten, og uheldigvis vælter knallerten ud for en af jerndragerne på konstruktionen af broen, og den 17-årige bliver dræbt på stedet, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

En 19-årig mand overlevede ulykken med svære kvæstelser.

- Han har brækket begge underben, en arm og har også hovedskader, siger vagtchefen.

Ingen af de to unge mænd bar styrthjelm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce