Annonce
Fyn

17-årig knallertkører dræbt på den gamle Lillebæltsbro

Et tragisk solouheld kostede natten til søndag en ung mand livet på den gamle Lillebæltsbro. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Solouheld på den gamle Lillebæltsbro kostede i nat en ung mand fra Fredericia-området livet. 19-årig blev hårdt kvæstet.

En 17-årig mand fra Fredericia-området mistede natten til søndag livet i et uheld på den gamle Lillebæltsbro. Ved uheldet blev en 19-årig mand - ligeledes fra Fredericia-området - svært kvæstet.

Uheldet skete klokken 02.21. da de to unge mænd på knallert var på vej fra Fyn mod Jylland.

- Her tyder noget på, at knallerten er så uheldig at ramme den høje kantsten, der er mellem kørebanen og fodgængerniveauet. Det betyder, at føreren mister herredømmet over knallerten, og uheldigvis vælter knallerten ud for en af jerndragerne på konstruktionen af broen, og den 17-årige bliver dræbt på stedet, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

En 19-årig mand overlevede ulykken med svære kvæstelser.

- Han har brækket begge underben, en arm og har også hovedskader, siger vagtchefen.

Ingen af de to unge mænd bar styrthjelm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce