Annonce
Sydfyn

17-årig kajakpolo-dreng manglede penge til landsholdstur: Nu kommer han med

Nu har Søren Erik Olsen fået udstyr til landsholdsturnering i Holland, som foregår i påsken. 17.000 kroner fik han i sponsorater - de restende kroner, turen kræver, låner han af forældrene. Turen koster nemlig cirka 25.000 kroner. Foto: Linea Andersen
I slutningen af marts skrev vi om 17-årige Søren Erik Olsen, der spiller på U18-landsholdet i kajakpolo. Der var udsigt til, at han ikke kunne komme med holdet til Holland, fordi han manglede 25.000 kroner til udstyr. Men nu har andre kajakklubber, private og virksomheder støttet kajakpolospilleren, som nu får sin landsholdsdrøm opfyldt.

Svendborg: - Jeg håber og tror på, at jeg når det. Det bliver jeg nødt til.

Sådan sagde 17-årige Søren Erik Olsen ambitiøst for tre uger, da han stod og manglede 25.000 kroner. Nu har han gjort det umulige.

Faaborg-drengen, som til daglig bor i Svendborg, spiller kajakpolo og er udtaget til U18-landsholdet, som har en turnering i Holland, der finder sted i den kommende weekend.

Og udsigten til at komme med på den tur har ellers været lang. Søren Erik Olsen manglede nemlig en stor sum penge til det udstyr, han skal bruge til turen. Blandt andet en kajak og en pakke med obligatorisk landsholdstøj var på listen over de ting, han manglede.

Men Søren Erik Olsen har nu indsamlet penge nok til at få udlevet sin landsholdsdrøm. Nærmere bestemt har den unge kajakpolospiller fået indsamlet 17.000 kroner - de sidste otte tusinde kroner låner han af sine forældre.

- Jeg havde ikke forventet, at så mange ville støtte mig. Jeg er meget overrasket over, at folk har gidet hjælpe mig med mit landsholdseventyr, siger Søren Erik Olsen.

Annonce

Blå bog Søren Erik Olsen

Søren Erik Olsen er 17 år gammel og kommer fra Faaborg.

Han har læst til elektriker i Odense, men skiftede til en uddannelse i Aarhus som elektronikfagteknikker. Det var ikke lige ham, så han rykkede til Svendborg i august 2018, hvor han nu læser HF-søfart på Svendborg Søfartsskole - senere vil han læse til maskinmester.

Søren har roet havkajak i cirka otte år og skiftede for halvandet år siden til kajakpolo. En sport, hvor man i to hold af fem og fem padler i vandet efter en bold, der skal ind i et mål, som er hævet over vandet. Her er han nu på U18-landsholdet.

I Danmark er kajakpolo en lille sportsgren, men i lande som Italien, Kina, Frankrig og Tyskland har sporten efterhånden vokset sig stor, og det er på tale, at sporten skal optages i De Olympiske Lege.

Penge fra fremmede

Det er alt fra kajakklubber til it-virksomheder, bekendte som fremmede, der har taget kontakt til Søren Erik Olsen og givet et mindre eller større beløb til ham.

- Mange har syntes, det var en god historie, og at en ung, lokal dreng som mig skulle med på landsholdsturen. Det har hovedsageligt været det, de har begrundet deres pengedonationer med, siger kajakpolospilleren.

Søren Erik Olsen har indtil nu fået 17 donationer. Det største har været på 5000 kroner fra en it-virksomhed, som til gengæld får en reklame på kajakbåden.

- Men der har også været forbavsende mange private sponsorater. Nogle personer har givet 200 kroner, andre 1000. Folk, som jeg ikke har noget forhold til.

- Jeg tænkte mange gange: Hold da op, hvad er jeres interesse i mig? Men de har bare syntes, jeg var en god sag, og haft lyst til at smide nogle penge i, fortæller en overrasket og glad Søren Erik Olsen.

I mål

Tvivlen om, hvorvidt han kunne komme afsted til Holland, har dog hængt i luften indtil en uge inden afgang.

- Den første uges tid efter, jeg var i avisen, fik jeg rigtig mange henvendelser fra folk, der ville give penge til mit projekt. Ugen efter var der meget stille, siger Søren Erik Olsen.

På det tidspunkt havde han indsamlet 7000 kroner, så han syntes, det virkede umuligt at kunne skrabe omkring 15-18.000 kroner mere ind.

- Det var en stor mundfuld, tænkte jeg. Tanken strejfede mig, at jeg måske ikke kom afsted - og det var lidt hårdt, siger han.

- Men så kom der af en eller anden grund et opsving igen, siger Søren Erik Olsen og fortæller, at blandt andet hans lærere på Svendborg Søfartsskole har lavet en indsamling på lærerværelset.

Torsdag drager Søren Erik Olsen og hans forældre så til landsholdsturnering i Holland med egen kajakbåd og udstyr, som han har kunnet få for de 17.000 han havde på lommen, takket være sine sponsorer.

- Nu gælder det bare om at komme derned og spille noget polo. Og så håber jeg, at vi kommer så langt som muligt, og at vi får en fed oplevelse, siger han.

- Og til mine sponsorer og dem, der måtte være interesserede, har jeg lavet en facebook-side, hvor man kan følge med i, hvad der sker på turen.

Man kan følge med i Sørens rejse på "Søren landsholdseventyr U18 kajakpolo" på Facebook.

Onsdag eftermiddag var 17-årige Søren Erik Olsen sammen med sine forældre ved at gøre sin kajak klar. Søren har fået sponsoreret 17.000 kroner fra kajakklubber, virksomheder og privatpersoner, fordi han manglede kajak og udstyr til sin landsholdskamp i Holland, som spilles i weekenden. Kajakken her har kostet 16.500 kroner. Foto: Linea Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce