Annonce
112

17-årig fynbo anmeldte fem personer af anden etnisk baggrund for overfald og vold: Men det hele var en løgn

En 17-årig dreng fra Tommerup blev onsdag kendt skyldig i falsk anmeldelse ved Retten i Kolding. Arkivfoto: Camilla Rytz
En 17-årig dreng blev onsdag fundet skyldig i falsk anmeldelse ved Retten i Kolding - og det var ikke første gang.

Tommerup/Vejle: En 17-årig dreng fra Tommerup anmeldte natten til 28. juli på politigården i Vejle, at han var blevet overfaldet og udsat for vold af fem personer af anden etnisk baggrund end dansk.

Ifølge den 17-årige havde de fem personer skåret ham i armen med en knust flaske, da han forsøgte at stoppe dem i deres forsøg på at begå indbrud på en skole i Vejle.

Men det hele var en løgn.

Den 17-årige var derfor onsdag ved Retten i Kolding tiltalt og blev kendt skyldig i falsk anmeldelse.

Annonce

Hærværk og overfald på politi

Men det var ikke bare falsk anmeldelse, den 17-årige stod tiltalt for.

Forsøg på indbrudstyveri, hærværk og at have overfuset flere betjente på Vejle politigård med skældsord var nemlig også på anklageskriftet – alt sammen begået natten til 28. juli i Vejle.

Den 17-årige blev imidlertid frifundet for at have ødelagt flere vinduer på Vejle Midtbyskole samt et forsøg på indbrudstyveri – men blev udover den falske anmeldelse kendt skyldig i hærværk samt i at kaldt politibetjentene blandt andet "fucking fisse" og have sagt "fuck dig" flere gange.

Sagen er nu udsat med henblik på nogle yderligere udtalelser fra kommunen, før der kan tages stilling til strafudmålingen, fortæller anklager Tobias Engby.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, den 17-årige har indgivet falsk anmeldelse.

3. december 2017 anmeldte han - også på politigården i Vejle - to personer for at have udsat ham for vold.

Dengang fortalte han i detaljer, hvordan de påståede voldsmænd havde slået ham i hovedet med et lille aluminiumsbat og sparket ham flere gange på kroppen, samt tildelt ham et knæ i ansigtet og truet ham med en pistol.

Den dengang 15-åriges anmeldelse var så detaljeret og troværdig, at to personer blev tiltalt på grund af hans anmeldelse.

Men i sin forklaring i retten erkendte han, at det alligevel ikke var de to, han havde anmeldt, der havde gjort det, hvorfor de begge blev frifundet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce