Annonce
Erhverv

166 på venteliste og telefonopkald siden kl. 6: Frisører glæder sig til at åbne igen

Dorthe Andersen i salonen Park By Pili i Vendersgade, hvor hun sammen med sin kompagnon og medarbejdere igen må tage saksen i hånden fra 6. april. Kunderne kimer hende ned, fortæller hun. Foto: Søren Gylling
Frisørerne Sax og Park By Pili gør klar til at kunne slå dørene op og klippe det viltre corona-hår fra 6. april.

Fredericia: - Telefonerne har ringet siden kl. 6 i morges. Der er fyldt op de næste to måneder, så det er lidt vildt.

Sådan fortæller Dorthe Andersen, der sammen med Line Lykke Johansen ejer frisørsalonen Park By Pili i Vendersgade.

Sent mandag aften indgik folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - en aftale om genåbning af en stribe erhverv i de kommende måneder. Det betyder blandt andet, at frisørsalonerne får lov at åbne tirsdag 6. april.

Annonce

Foruden at tage imod bookinger brugte Dorthe Andersen tirsdag dagen på at koordinering af genåbningen. En række restriktioner betyder, at selvom de er syv frisører i virksomheden, kan kun fem være på arbejde ad gangen, så der skulle lægges en vagtplan.

Desuden skulle hun have flyttet alle bookinger i de tre dage op til påske, som er lavet for lang tid siden i håb om, at frisørerne ville få lov at åbne.

Vil klippe om søndagen

Da mange kunder er ivrige efter at komme til frisør efter over tre måneders nedlukning af de liberale erhverv, får frisørerne travlt.

- Vi tager søndagene i brug. Desuden kan vi se, der er mange af vores kunder, som har booket sindssygt mange tider, fordi de ikke vidste, hvornår de kunne komme ind til os, så når de vælger en dato og afbestiller de andre, så bliver der nok ledige tider, som andre kunder kan få, forklarer Dorthe Andersen.

Hun fortæller, at holdet på syv frisører alle glæder sig til at komme i gang igen.


Vi får lønkompensation til de ansatte, men skal selv betale en del af deres løn, og det har resulteret i, at jeg havde 4000 kroner til mig selv, når alt andet er betalt. Jeg har heldigvis en mand, som arbejder, og vi havde heldigvis et godt overskud sidste år, så vi har været heldige.

Dorthe Andersen, frisør


Økonomisk har nedlukningen kunne mærkes - på trods af kompensationsordninger.

- Vi får lønkompensation til de ansatte, men skal selv betale en del af deres løn, og det har resulteret i, at jeg havde 4000 kroner til mig selv, når alt andet er betalt. Jeg har heldigvis en mand, som arbejder, og vi havde heldigvis et godt overskud sidste år, så vi har været heldige, fortæller hun.

Dorthe Andersen har måttet klare sig for 4000 kroner om måneden under nedlukningen. Nu lysner det, når salonerne må åbne igen. Foto: Søren Gylling

Hun har haft salonen i 13 år og dermed også sparet lidt op i årenes løb - dog ikke nok til at klare en tre måneders nedlukning uden hjælp.

- Jeg er bare typen, som går med livrem og seler, forklarer hun.

Annonce

Glæder sig som et lille barn til juleaften

- Her til morgen, da jeg vågnede, havde jeg fået så mange beskeder på Messenger om, at det er fedt, vi må åbne. Så der har åbenbart været et pressemøde sent i aftes (mandag, red,), men jeg måtte lige ind og tænde for nyhederne og være sikker på, det er rigtigt.

Sådan fortæller indehaver af Sax Ulrike Rønnebech, som driver salonen sammen med sin kollega Louise Wieben.

Hun fortæller, at der mange gange har gået rygter om, at frisørerne måtte åbne, og så skete det ikke alligevel, så hun ville være 100 procent sikker.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Det er ligesom at være barn og glæde sig til juleaften, fortæller hun begejstret.

Annonce

Fuld kalender

Kunderne er tilsyneladende også klar. Kalenderen er helt fuld, fordi mange af Sax' kunder booker tider et halvt år frem i tiden.

Indehaverne af frisørsalonen Sax i Købmagergade Ulrike Rønnebech (siddende) og Louise Wieben kan fra 6. april igen slå dørene op for deres kunder. Salonen havde tirsdag 166 kunder på venteliste. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Derfor er indehaverne nødt til at arbejde over i både hverdage og weekender og har lagt et weekendtillæg på klipningen på 75 kroner for kvinder.

- Det er folk helt indforstået med, for det er jo en engangsting. Vi har ikke mødt nogen, som er sure. Vi har 166 på venteliste og starter med at tømme ventelisten, for de har stået der længe. Vi vil tage ekstra om morgenen og eftermiddagen og i weekenden, så vi får overarbejde, så vi prøver at få det til at passe kunderne, fortæller hun.

Annonce

Lavere omkostninger var held

Salon Sax flyttede i juli 2020 til Købmagergade, hvor indehaverne havde købt en bygning, som de indrettede salon i. I dag er de kun sig selv og har en lavere husleje. Det har hjulpet dem økonomisk under denne nedlukning, vurderer Ulrike Rønnebech.

- Det har været godt i forbindelse med nedlukningen, at vi ikke har haft personale at udbetale løn til og lavere omkostninger. Vi tænker på vores kolleger i branchen her i Fredericia, som har ansatte og derfor nok har det svært, siger hun og fortsætter:

- Økonomisk har vi mistet penge, for vi har mistet omsætning, men vi har fået kompensation. Vi har aldrig haft røde tal før, og det har vi nu. Det har jeg haft det svært med. Men Louise og jeg har sparet op privat, og jeg har selv måtte tage af opsparingen hver måned. Det har været irriterende, men jeg har ikke haft søvnløse nætter, fortæller Ulrike Rønnebech.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Middelfart For abonnenter

100 lokale i protestaktion mod grevens solcellepark: - Det er kommunens største naturområde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Drama på Nordfyn: Venstrepolitiker anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold under ophængning af plakater

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Faaborg-Midtfyn

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Odense

Byråd er klar med millioner til mere demensvenlige plejehjem: Men der følger også en regning med til beboerne

Nyborg For abonnenter

En vækst på knap 70 procent på tre år: Loppetjansen vinder flere priser

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Absurd beslutning: Gamle Gaard skal bevares

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Odense

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kerteminde For abonnenter

Populært værtshus skal have nye forpagtere: - Jeg ville blive ked af det, hvis det blev til en kaffebar eller et te-hus

Erhverv For abonnenter

Fyns største entreprenør skifter ud igen: Har haft seks direktører på 11 år

Odense Håndbold For abonnenter

Althea Reinhardt var igen en mur - Odense Håndbold i vild præstation efter pausen i Nykøbing

Annonce