Annonce
Kerteminde

160 tons monster er ankommet fra Holland på fem blokvogne: - Den starter fra toppen, og så spiser den ellers bare dernedad

Den store maskine kom fra Holland på fem blokvogne. Foto: Peter Ammitzbøll
Mandag starter nedrivningen af FAF-siloen på Nordre Havnekaj.

Kerteminde: Fem blokvogne skulle der til for at fragte et 160 tons stort kæmpe monster af en nedbrydningsmaskine til Nordre Havnekaj i Kerteminde.

Maskinen, der er af mærket Hitachi, er kørt fra Holland til Kerteminde og ankom natten til torsdag.

I løbet af den næste uge skal den hollandske maskine nedbryde den 50 meter høje FAF-silo på Nordre Havnekaj. Det sker ved, at maskinens 48 meter lange arm nedbryder siloen stykke for stykke.

Annonce
Foto: Peter Ammitzbøll

- Henover weekenden skal de bygge maskinen op, og fra på mandag går den så i gang med at "spise" siloen fra toppen af, fortæller vicekommunaldirektør Claus Lade.

Den starter fra toppen

Den gamle silo er særdeles solidt bygget, og og det har været inde i overvejelserne at sprænge den bort. Men valget faldt på monsteret fra Holland, der populært sagt knuser siloen bid for bid.


Selvfølgelig kan du høre den, men det kan ikke sammenlignes med, hvis du sprang siloen.

Claus Lade


- Den starter fra toppen, og så spiser den ellers bare dernedad, forklarer Claus Lade.

Det kommer til at tage cirka en uges tid at nedbryde siloen, og direktøren forventer at generne for byens borgere vil være minimale.

Foto: Peter Ammitzbøll

- Selvfølgelig kan du høre den, men det kan ikke sammenlignes med, hvis du sprængte siloen, siger Claus Lade, der fortæller, at bygherren ifølge kontrakten har helt indtil februar til at rive siloen ned, og derfor er man allerede nu noget foran tidsplanen.

Når siloen er væk, skal monsteret videre til Aalborg, hvor den næste opgave venter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce