Annonce
Middelfart

16 mænd på mountainbike snusede til nyt motionshold: - Der er plads til noget mandehørm

I alt 16 ryttere mødte op for at cykle med på det nye hold ved Nørre Aaby Cykelklub, "Mandfolk på MTB". Derudover deltog klubbens formand, Henrik Larsen, og både bestyrelsesmedlem Allan Henriksen og flere andre klubmedlemmer var forbi for at ønske god tur. Foto: Peter Leth-Larsen
Søndag formiddag mødte i alt 16 mænd fra Nørre Aaby og omegn op for at trille en tur på det nye cykelhold "Mandfolk på MTB".

Nørre Aaby: - Ja, nu vælter det da frem, konstaterer Allan Henriksen, som sidder i bestyrelsen i Nørre Aaby Cykelklub, mens han spotter endnu en håndfuld ryttere på vej op ad Idrætsvej.

Han har stået klar på parkeringspladsen en halv time i forvejen sammen med klubbens formand, Henrik Larsen, for at tage imod refleksvestklædte mænd på deres firhjulede, og da klokken slår 10, kan han tælle i alt 16 deltagere på årets nye hold.

Det har navnet "Mandfolk på MTB" og er for alle, øvede som nybegyndere, der har lyst til at komme ud at trille i skoven eller på landevejene sammen med ligesindede om søndagen.

- Er der andre, der har rygerlunger? For ellers kan jeg vist godt køre hjem igen, konstaterer en af mændene i sjov, da han slutter sig til flokken.

Henrik Larsen forklarer, at holdet, som er en del af den landsdækkende kampagne "Bevæg dig for livet", netop henvender sig til de, der ikke er nær så vante med at få pulsen op.

- Det er granvoksne mænd, der kan godt lide at spise sig mætte men samtidig har brug for at komme ud at røre sig og få noget motion. Det eneste krav er, at man kører med hjelm. Og ellers kan man bare komme i det, man har, og med det, man har at køre på, siger han og tilføjer, at han håber, deltagerantallet med tiden vil komme til at ligge på omkring 30.

Annonce
"Mandfolk på MTB" er for alle, der har lyst til at komme ud at røre sig i halvanden times tid om søndagen. Samtidig er det sociale en vigtig del af det, og der er plads til at snakke sammen under turen og drikke kaffe sammen bagefter. Foto: Peter Leth-Larsen

Plads til snak

Kort efter klokken 10 kalder Allan Henriksen mountainbikerytterne hen mellem to kegler på parkeringspladsen, hvor de skal have taget fællesbillede og vil blive budt velkommen.

- Alle mandfolkene, kan vi få jer herover at stå? Og så skal vi lige trække maven ind, siger han, hvorefter Henrik Larsen tager over.

- Det glæder os helt vildt at se, at der er nogle, der gider det her koncept, hvor vi kommer ud i naturen og dyrker noget motion. Der er plads til, at vi kan få noget snak, noget mandehørm, som man kalder det, og bare have fokus på det hyggelige, siger han.

Han fortæller, at formiddagen sluttes af med en kop kaffe hos klubben, efter turen har ført mændene ned omkring Føns og primært ad asfaltveje på grund af det våde vejr.

- God tur. Og ingen punkteringer. Det har vi ikke brug for, siger Allan Henriksen, da holdet sætter i gang fra parkeringspladsen. Han er meget tilfreds med debutfremmødet.

- Vi har nemt ved det her i byen. Det er en sportsby. Hallen er omdrejningspunktet, forklarer han.

Man skal ikke være medlem af Nørre Aaby Cykelklub for at deltage på holdet, som finder sted hver søndag klokken 10. Det eneste, man skal gøre, er at møde op.

Rytterne skulle søndag omkring Føns, og så skulle de holde sig til asfaltveje, da mange af stierne i kommunen er for mudrede i det våde vejr. Ruten lå dog ikke helt fast, og den kan ændre sig fra gang til gang. Foto: Peter Leth-Larsen
Alle kan deltage på det nye mountainbikehold, og det eneste, man skal gøre, er at møde op søndag klokken 10 ved hallen i Nørre Aaby. Foto: Peter Leth-Larsen
16 ryttere deltog søndag på det nye hold "Mandfolk på MTB" sammen med formand for Nørre Aaby Cykelklub Henrik Larsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er ingen krav til, hvad man har på, så længe hjelmen er solidt plantet på hovedet. Foto: Peter Leth-Larsen
Både lokale fra Nørre Aaby og ryttere fra andre dele af kommunen mødte op til det nye hold. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce