Annonce
Odense

16 fyret: Ansatte i chok over betalingsstandsning

- Vi har haft nogle indkøringsproblemer med at visitere borgerne. Det har taget længere tid, end jeg havde ønsket, siger rådmand Steen Møller (K), efter Superwerk er gået i betalingsstandsning. Arkivfoto.

En af Danmarks store socialøkonomiske virksomheder, Superwerk i Odense, er gået i betalingsstandsning. Ny kommunal aftale får skylden.

Annonce

Odense: En af Danmarks første og største socialøkonomiske virksomheder, Superwerk, er gået i betalingsstandsning.

Dermed risikerer omkring 150 socialt udsatte at stå uden arbejdsplads og værested, hvis ikke der findes en holdbar løsning inden for tre måneder.

Tirsdag fyrede Superwerk 16 fleksjobbere, som var chokerede over udsigten til at miste en populær arbejdsplads.

- Jeg kunne gå hen og dø af det, skrev Birgitte Larsen for eksempel.

Tirsdag eftermiddag var der hektisk mødeaktivitet på rådmand Steen Møllers (K) kontor i Odenses beskæftigelses- og socialforvaltning for at finde en løsning, der kan være med til at hjælpe virksomheden til at køre videre.

Odense Kommune spiller nemlig en central rolle i historien.

Superwerk har blandt andet lagt sin økonomi an på betaling fra forvaltningen for at hjælpe mellem 40 og 50 unge med særlige udfordringer tættere på arbejdsmarkedet.

Aftalen trådte i kraft i marts, men først i april sendte Beskæftigelses- og Socialforvaltningen fem unge, og i dag er i alt 28 unge kommet i gang i Superwerk.

Men det er for lidt til at kunne overleve på, og da pengene for arbejdet heller ikke er blevet udbetalt endnu, har Superwerk ikke haft råd til at betale husleje til By- og Kulturforvaltningen, som ikke vil være med til en afdragsordning. Derfor betalingsstandsning.

Steen Møller håber, virksomheden overlever:

- Vi kan som kommune ikke støtte en virksomhed, men vi har besluttet at fremrykke vores betaling til næste uge. Forventningsafstemningen er gået galt, og vi har haft nogle indkøringsproblemer med at visitere borgerne. Det har taget længere tid, end jeg havde ønsket, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce