Annonce
Assens

16 elever smittet med covid-19: Peter Willemoesskolen i Assens lukker helt ned

Peter Willemoesskolen i Assens er nu lukket helt ned frem til søndag den 2. maj. Foto: Søren Plovgaard
Også Vuggestuen Solstrålen i Aarup lukker, efter en medarbejder er testet positiv for covid 19.

Assens/Aarup: Peter Willemoesskolen i Assens lukker ned, og alle elever sendes hjem.

Det er konsekvensen af, at smittetallet på skolen har været stigende, siden skolen mandag sendte eleverne fra 0. til 3. klasse hjem.

Nu er 16 elever på skolen testet positive med covid-19, og på den baggrund har Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag givet skolen et påbud om at lukke ned - foreløbig frem til søndag den 2. maj. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Der bliver frem til den 2. maj etableret nødpasning for de elever, der har brug for det. Nødpasningen sker efter aftale med skolen, som torsdag eftermiddag arbejder på  højtryk med at informere de berørte elever og deres forældre om hjemsendelsen.

Skoleleder Thomas Lykkegaard Pedersen skriver i en meddelelse til forældrene blandt andet:

"Kære forældre og elev. Rundt omkring i landet glæder mange sig over yderligere genåbning af samfundet. På Peter Willemoesskolen kan vi desværre ikke helt finde jublen frem endnu, idet vi oplever stor stigning i antallet af smittede med corona".


På Peter Willemoesskolen kan vi desværre ikke helt finde jublen frem endnu, idet vi oplever stor stigning i antallet af smittede med corona

Thomas Lykkegaard Pedersen, skoleleder


Peter Willemoesskolen er i gang med at planlægge og organisere fjernundervisning for de hjemsendte elever. Inden eleverne vender tilbage til skolen igen, vil der blive sikret ekstra rengøring af hele skolen, ligesom at alle elever, deres familier samt ansatte på skolen opfordres til at blive testet, inden eleverne møder op på skolen igen, oplyser Assens Kommune.

Vuggestue lukkes også ned

Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed er det også besluttet, at vuggestuen Solstrålen i Aarup lukkes ned. Det sker, fordi en medarbejder er blevet testet positiv for covid-19. Samtlige 30 børn og ni medarbejdere blevet sendt hjem.

De hjemsendte medarbejdere skal nu testes den 25. og 27. april, ligesom børnene opfordres til at blive testet. Hvis de kan fremvise negative tests ved disse prøver, kan de vende tilbage på arbejde igen – forventeligt allerede fra torsdag den 29. april.

Højt smittetal

Det er de senere dage gået den forkerte vej med smittetallet i Assens Kommune. Og nu er tallet det højeste på Fyn.

Torsdag eftermiddag var det såkaldte incidenstal på 109,9. Kommunen har haft 45 bekræftede smittede indenfor de seneste syv dage, ifølge Statens Serum Instituts nyeste tal. Kommunens krisestab mødtes torsdag eftermiddag.

Fredag lå smittetallet i Assens Kommune på 27 med et incidenstal på 66 (smittede pr. 100.000 borgere). 

Over weekenden steg incidenstallet til 86, men faldt dog igen til, at der mandag var 33 borgere, der var smittet, og et incidenstal på 80,6. Det er så siden steget til 109,0.

Der er flest smittede i Turup Sogn.

Man er i øjeblikket mest bekymret for Assens by, hvor kommunale medarbejdere i de kommende dage vil gå fra dør til dør for at gå i dialog med de enkelte beboere og familier omkring mulighederne for test og isolation. Også Styrelsen for Patientsikkerhed vil være at finde i på gader og stræder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce