Annonce
Fyn

Stor hjælp til regionen: 1500 har meldt sig på få dage - og flere er på vej

HR-direktør i Region Syddanmark Lene Borregaard. Foto: Rune Borre-Jensen, Region Syddanmark
1500 har på få dage meldt sig i Region Syddanmarks jobbank for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus. Det er langt flere, end regionens HR-direktør, Lene Borregaard, havde forestillet sig.

- Hvad er baggrunden for jobbanken?

- Vi står i en helt ekstraordinær situation med Covid19, og vi kigger ind i en tid, hvor vi ved, der kommer mange patienter ind på sygehusene. Det er givet, at der kommer mange, at der kan komme en spidsbelastning, og at vi kan få travlt, så vi forsøger at gøre alt, vi kan, for at forberede os så godt som muligt. Det er derfor, sygehusene omlægger aktiviteter, og at de er i gang med at omskole deres medarbejdere til at varetage andre funktioner. Det er også derfor, vi laver den her jobbank, så får sygehusene brug for ekstra personale, har de personale i jobbanken at ringe til.

- Hvordan foregår det praktisk?

- Nu er jobbanken så ny, at hvis du vil have den fuldstændigt nøjagtige procedure, så har vi den ikke fastlagt endnu. Vi arbejder i øjeblikket på at få lavet en systematisering af alle de oplysninger, vi har fået af dem, så vi giver sygehusene gode værktøjer til at kunne trække nogle lister, så de hurtigt kan finde frem til det, de måtte have brug for - hvis de får brug for det.

- Vi skrev tidligere på året om OUH’s interne vikarordning. Kan I trække på den i denne situation?

- Det er OUH’s, og ja, det vil OUH gøre. Det er klart.

- Hvad siger du til alle de mennesker, som har meldt sig til?

- Jeg siger tusind tak. Det er vi rigtig glade for. Det er dejligt, at de vil hjælpe og stiller sig til rådighed. Det kan vi kun være rigtig glade og taknemmelige for.

- Da I oprettede den, havde du da et tal i hovedet, du gerne ville opnå?

- Nej, det havde jeg ikke. Vi oprettede den med henblik på at vise rettidig omhu og give den mulighed. Jeg havde ikke forestillet mig, at vi få dage senere stod med 1500 mennesker, som gerne vil hjælpe os. Jeg har ikke tænkt på et tal, men min forventning var ikke 1500. Ikke i nærheden.

- Er I begyndt at trække på jobbanken endnu?

- Nej, det er vi ikke.

- Hvornår tænker du, det kan blive nødvendigt?

- Det tør jeg ikke spå om på nuværende tidspunkt, for det kommer rigtig meget an på, hvordan det her udvikler sig, og hvordan driftssituationen bliver på sygehusene. Lige nu koncentrerer vi os om at forberede os så godt, vi overhovedet kan, og det er jobbanken en del af.

- Kan det være – spørger jeg helt naivt – at man slet ikke får brug for den?

- Det kan vi jo håbe, men det ærlige svar er, at det ved vi ikke. Men den er en reserve, som kan være rigtig vigtig i den situation, vi går ind i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce