Annonce
Faaborg-Midtfyn

1500 luksusboller til tømmermændene og de trætte festivalgæster

Hver dag bliver der bagt og smurt 1500 surdejsboller og kanelsnurrer. Hver dag af de tre dage Heartland Festivalen varer, er der en gæstebager. Den første dag er det Juno. Foto: Sugi Thiru
Hver dag under Heartland Festival står frivillige klar med luksussurdejsboller og kanelsnurrer til festivalgæsterne. I ryggen har de eksklusive bagere, der hver dag står klar med deres specialitet. I dag er det Juno, som serverer kardemommesnurrer.
Annonce

Lige overfor campingpladsen foran den sorte port ligger et lille, hyggeligt bageri, som de næste tre dage skal fylde festivalgæsternes tomme maver om morgenen. Heartland Bakery bruger lokale og for så vidt muligt økologiske råvarer.

-Det er bedre at bruge lokale, konventionelle råvarer, end at købe økologisk som er dyrket på den anden side af jordkloden, og som er blevet fløjet hertil, fortæller Amanda Mikkelsen, projektleder på Heartland Bakery.

De 1500 surdejsboller bliver smurt med smør og ost. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Konen med æggene

Amanda Mikkelsen manglede æg den første morgen på festivalen. Hun ringede til 'konen med æggene', og så kom hun forbi.

-Det er jo fantastisk at kunne bruge de lokale, fortæller projektlederen.

Blandt varerne er der æblemost fra Nybro Frugtplantage, og Gundestrup Mejeri har leveret ost, som skal bruges til de 1500 surdejsboller, der hver dag bliver bagt på Heartland Festival. I den anledning har Gundestrup Mejeri også kærnet smør til Heartland Bakery.

Annonce

På jagt efter kunder

Modsat hedebølger sidste år regner det den første dag på Heartland Festival. Det er dog ikke en forhindring for Mette Krog Petersen, som smilende går ud og fanger kunder til den lille bod.

Boden ligger godt placeret for de mange overnattende festivalgæster. Det første man ser, når man går ud af den sorte port ved campingpladsen, er Heartland Bakery.

Flere spørger efter kaffe. Men det kan man desværre ikke få hos Heartland Bakery.

-Men der ligger en kaffebar lige rundt om hjørnet, så køb du bare en bolle med og tag kaffen med på vejen, siger Mette Krog Petersen til de nysgerrige kunder.

Kanelsnurrer er en fast del af sortimentet på Heartland Festivals morgenmadsbod. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Gæstebager og ny morgenbrød hver dag

Hver morgen står seks frivillige klar med 1500 surdejsboller og kanelsnurrer til de sultne festivalgæster. Og hver middag laver en gæstebager deres signatur bolle.

I morgen er Sebastian Boudel gæstebager. I skrivende stund er han på jagt efter lokale, fynske rabarber, som han skal bruge til sin brioche i morgen.

Velbekomme og god festival!

Surdejen bliver lavet to dage før, dejen bliver slået dagen før og på selve dagen bages 1500 surdejsboller, som skal gøre Heartland Festivals gæster mætte om morgenen. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce