Annonce
Musik

1500 fynske børn synger julen ind

Foto: PR
1500 skoleelever danner Danmarks største nissekor

Musik: Danmarks største nissekor består af omkring 1500 fynske skoleelever, der sammen med Odense Symfoniorkester igen i år viderefører en skøn juletradition.

Siden 2015 har orkestret turneret med en familiekoncert i udvalgte byer på Fyn, og i år følges succesen op med den eventyrlige fortælling om de nordiske guder i Valhal.

Børne- og ungeformidler Stine Brinch fra Odense Symfoniorkester har stået for planlægningen af koncerten og sendt undervisningsmaterialer ud til musiklærere på de medvirkende skoler, så elever fra 3.-4. klasse har kunnet øve toner og tekst hjemme på skolerne.

Til hver koncert medvirker cirka 350 børn, og sammenlagt får omkring 1500 fynske skoleelever fornøjelsen af trække en nissehue over hovedet og levere fortællingen om de nordiske guder og alle deres strabadser.

Koncerten er baseret på Martin Brygmanns TV2-julekalender "Jul i Valhal" fra 2005, og Odense Symfoniorkester har haft Rasmus Skovmand til at skrive teaterkoncertmanus.

Den musikalske fortælling bliver opført tirsdag 10. december kl. 15 i Otterup Idrætscenter, onsdag 11. december kl. 15 i Fyrtårn Tommerup, torsdag 12. december kl. 15 på Ørstedskolen i Rudkøbing, fredag 13. december kl. 15 og lørdag 14. december kl. 11 & 13 i Odense Koncerthus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce