Annonce
Musik

1500 fynske børn synger julen ind

Foto: PR
1500 skoleelever danner Danmarks største nissekor

Musik: Danmarks største nissekor består af omkring 1500 fynske skoleelever, der sammen med Odense Symfoniorkester igen i år viderefører en skøn juletradition.

Siden 2015 har orkestret turneret med en familiekoncert i udvalgte byer på Fyn, og i år følges succesen op med den eventyrlige fortælling om de nordiske guder i Valhal.

Børne- og ungeformidler Stine Brinch fra Odense Symfoniorkester har stået for planlægningen af koncerten og sendt undervisningsmaterialer ud til musiklærere på de medvirkende skoler, så elever fra 3.-4. klasse har kunnet øve toner og tekst hjemme på skolerne.

Til hver koncert medvirker cirka 350 børn, og sammenlagt får omkring 1500 fynske skoleelever fornøjelsen af trække en nissehue over hovedet og levere fortællingen om de nordiske guder og alle deres strabadser.

Koncerten er baseret på Martin Brygmanns TV2-julekalender "Jul i Valhal" fra 2005, og Odense Symfoniorkester har haft Rasmus Skovmand til at skrive teaterkoncertmanus.

Den musikalske fortælling bliver opført tirsdag 10. december kl. 15 i Otterup Idrætscenter, onsdag 11. december kl. 15 i Fyrtårn Tommerup, torsdag 12. december kl. 15 på Ørstedskolen i Rudkøbing, fredag 13. december kl. 15 og lørdag 14. december kl. 11 & 13 i Odense Koncerthus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];