Annonce
Erhverv

150 job på Lindø: En udfordring at finde kvalificerede fynboer

3F Østfyn vil straks gå i gang med at finde egnede kandidater til de nye job hos Vestas.

Nyheden om nye Vestas-job i Lindø Industripark skaber glæde både hos Fynsk Erhverv og 3F.

Mandag formiddag fortalte MHI Vestas på et pressemøde, at vindmøllegiganten får brug for 414 nye medarbejdere. 150 af de nye arbejdspladser bliver oprettet i Lindø Industripark, hvilket naturligvis skaber glæde hos både 3F Østfyn og Fynsk Erhverv.

- Det kan næsten ikke være bedre, så det er vi rigtig glade for både på 3F Østfyns og hele Fyns vegne, siger formand for 3F Østfyn Per Jespersen.

Direktør for Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt siger:

- Det er en god melding, Vestas kommer med. Både i forhold til at Vestas klarer sig godt på det her marked, og at det skaber nogle nye job i Lindø Industripark.

- Men vi må også være ærlige og sige, at det kan blive en udfordring at finde de nødvendige kvalificerede medarbejdere.

- Vi oplever et pres på de faglærte områder. Vi vil gerne have de her job liggende ude i landet, men vi hører fra flere forskellige brancher, at der er ved at være mangel på faglært arbejdskraft, siger hun og tilføjer:

- Uanset branche er vi på et stadie i Danmark, hvor alle aktører skal være opmærksomme på at bidrage til arbejdsmarkedet i form af at uddanne, efteruddanne og motivere til, at man yder det, man kan.

Annonce

3F på forkant

Hos 3F Østfyn er man klar over, at opgaven er stor. Man er dog ikke i tvivl om, at man i fællesskab på Fyn kan løfte den.

- Jeg er i gang med at forberede et skriv til de andre 3F-formænd på Fyn, at de kan begynde at liste op, når de har nogle folk, som kan være interessante til det her. For det er ikke noget, vi kan løfte alene i 3F Østfyn, siger Per Jespersen.

Forberedelserne med at gøre de ledige klar bliver også sat i værk med det samme.

- Vi skal straks i gang. Der kan være nogen, som vi skal have opkvalificeret, som måske lige mangler et eller to kurser for at kunne glide ind. Vi tager også kontakt til virksomheden for at få en snak om, hvad deres behov er, og så vil vi straks gå i gang med at finde folk og gøre dem klar, siger Per Jespersen.

Hos ingeniørernes fagforening, IDA, er man mindre sikker på at kunne finde egnede kandidater til eventuelle vidensjob.

- Nu ved vi selvfølgelig ikke, hvor mange job det drejer sig om inden for vores felt. Vi har ledige, men vi ved heller ikke, hvilke kompetencer Vestas søger.

- Er de for kræsne, er det ikke sikkert, at de kan bruge vores ledige. Er det projektledelse, de er ude efter, er jeg ret sikker på, at vi kan omskole folk. Men så er det et spørgsmål, om folk er villige til at flytte efter jobbene på Lindø og i Nakskov, siger Per Diget, formand for IDA, Erhverv og Vækst.

Per Diget opfordrer MHI Vestas til hurtigst muligt at melde ud, hvilke kvalifikationer man har brug for, så fagforeningerne kan begynde at matche ledige med de rigtige kompetencer.

- Hvis det er nogle helt specifikke kompetencer, som MHI Vestas søger, skal de tage kontakt til vores a-kasser hurtigst muligt og guide dem i forhold til, hvad de har brug for, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce