Annonce
Indland

150 job: Facebook går efter at finde fynsk arbejdskraft

På grunden her i Tietgenbyen vil Facebook opføre et stort datacenter. Det har firmaet torsdag formiddag bekræftet. Det betyder, at nye job er på vej til Odense. Foto:Yilmaz Polat

Der bliver job til ingeniører, logistikeksperter, vagtfolk og rengøringspersonale, når Facebooks datacenter står færdigt i Odense, og it-giganten lægger ikke skjul på, at de satser på at finde arbejdskraften lokalt. Det sagde Facebook, da Fyens.dk var på besøg i datacentret i Luleå.


Slå undertekster til ved at trykke på fjerde symbol fra højre.

Der bliver brug for både højtuddannede og lavtuddannede, når amerikanske Facebook tager sit kommende datacenter i brug i Tietgenbyen i Odense.

Den amerikanske it-gigant bekræfter torsdag formiddag på et pressemøde på Odense Rådhus, at de bygger deres tredje datacenter i Europa på en halv million kvadratmeter stor grund i Tietgenbyen.

Fyens Stiftstidende afslørede allerede 2. oktober sidste år Facebooks planer, men det er altså først nu, at amerikanerne bekræfter beslutningen og planerne om at investere milliarder i et datacenter på Fyn.

I den forbindelse skal Facebook ansætte en stribe af forskellige typer af ingeniører, netværkseksperter og logistikansvarlige til det kæmpemæssige anlæg, men derudover skal der også ansættes vagter, rengøringsansatte og medarbejdere til receptionen med kortere uddannelser, fortæller den øverste chef for datacenteroperationer og drift i Europa, irske Niall McEntegart.

Når først centret tages i brug bliver der i alt brug for op mod 150 ansatte i en lang række forskellige job og positioner i Tietgenbyen, siger han.

- I et datacenter i den størrelse, som vi bygger i Odense, skal vi bruge omkring 150 ansatte. Det er alt fra maskiningeniører, logistikekperter, netværksingeniører, vagter og sikkerhedsansvarlige, controllere og logistikansvarlige, siger Niall McEntegart.

- Vi skal bruge både erfarne eksperter og nybegyndere, siger han.

Han undertreger samtidigt, at der ligesom i Luleå i Sverige, hvor Facebook driver sit første europæiske datacenter, vil blive brug for en række underleverandører inden for vedligeholdelse, it-leverancer, håndværkere, servicefag m.m., når først det kæmpemæssige center åbner.

- Det er selvfølgelig ikke vores fortjeneste alene, men efter vi er åbnet i Luleå i Sverige, er der skabt en række job og udvikling i byen hos alt fra hoteller til håndværkere og underleverandører. Luleå er i dag det sted i Sverige - sammen med hovedstaden Stockholm - som oplever den største vækst, siger han.

Den 40-årige irer bor til dagligt 100 kilometer nord for Dublin i Irland, hvor han ikke har langt til det datacenter, som Facebook har bygget på i et år i byen Clonee vest for hovedstaden. Det byggeri er dog godt i gang, og Niall McEntegart forventer da også, at han vil flytte størstedelen af sit fokus til Odense den næste tid, når datacentret her skal opføres.

- Der er flere faser i forbindelse med opførelsen af datacentret. Først bygger vi, og i den periode skal op mod 2000 mand bruges i byggefasen, hvor flere hundrede byggearbejdere dagligt får deres gang på sitet, siger han.

Annonce

Stabil lokal arbejdskraft

Når først centret bliver taget i brug, hvilket forventes at ske i begyndelsen af 2020, vil Facebook forsøge at finde de fleste af medarbejderne til at drive centret lokalt.

Det er en del af firmaets politik at ansætte lokalt, når man rykker ind i et område. Og det man også stræbe efter i Odense, understreger datacenter-chefen.

- Vi bygger et datacenter, som har en levetid på mindst 20 år, og det er klart, at vi går efter at få ansatte til sitet, som vil blive der og har en lokal forankring. Så vi skal bruge folk, der er etableret i området med deres familier og lever der liv i Odense, så vi kan få stabil arbejdskraft, siger han.

I Fort Worth i Texas i USA lever firmaet op til den ansættelsespolitik på det datacenter, men er ved at opføre der. Facebook-stifter Mark Zuckerberg lagde tirsdag et billede på sin egen Facebook-væg fra centret, hvor han samtidigt skrev, at 43 procent af de fuldtidsansatte på Texas-datacentret er tidligere soldater-veteraner fra lokalområdet.

(Arkiklen fortsætter under opslaget)

Tilbage i Odense forventer Facebook ydermere at indgå i samarbejde med uddannelsesinstitutioner for selv at være med til at uddanne og skole folk til at arbejde på et datacenter.

- Det har vi gjort i Luleå (hvor datacentret er nabo til byens store universitet, red.). Vi indgår i samarbejde med bl.a. universitetet og skoler, som kan sende deres studerende i praktikforløb hos os for at lære mere om, hvordan et datacenter fungerer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce