Annonce
Middelfart

70 gæster evakueret: Udhus ved hotel i Middelfart brændt ned

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere. Foto: Sofie Secher Karlsen

Opdateret klokken 10.00. (Rettelse: Det har tidligere fremgået, at 150-200 gæster blev evakueret, men der er tale om omkring 70 gæster)

Middelfart: Klokken 01.30 natten til onsdag blev de lokale brandfolk i Middelfart kaldt ud til brand i et udhus, som viste sig at være en noget større opgave end først antaget.

En brand var brudt ud i et omkring 40 kvadratmeter stort skralderum på Park Hotel på Viaduktvej i Middelfart.

Branden nåede at sprede sig til både linnedrum, teknikrum og det kølerrum, hvor hotellet opbevarer øl og vand.

Indsatsleder Per Møller Jensen fortæller, at udhuset var overtændt, og branden var brudt op gennem taget.

Trekantområdets Brandvæsenet måtte tage liftvognen og en ekstra tankvogn fra Fredericia i brug.

Der var ifølge indsatslederen opbevaret blandt andet en kompressor i bygningen.

Annonce
Brand i udhus på Park Hotel i Middelfart. Arkivfoto: Christian Brandt.

Undgår driftstab

Der var ikke fare på færde for selve hotellet, der ligger nogle meter fra udhuset.

Alligevel måtte anslået 70 mennesker evakueres fra hotelværelserne i løbet af natten.

De kunne ifølge Per Møller Jensen vende retur efter et par timer.

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere.

Nu venter et genopbygningsarbejde, og mens det står på, må hotellet finde på andre måder at køle øl og vand og opbevare linned, og det er der plads til i hotellets nye konferencebygning, fortæller direktøren.

- Det vigtigste er, at vi undgår driftstab og gener for vores gæster. Heldigvis er det en bygning, der ligger for sig selv, siger han og fortæller, at de 70 gæster, der var på hotellet natten til onsdag måtte forlade deres værelser og senge i omkring halvanden time.

Ingen biler blev beskadiget under branden til trods for, at udhuset stod nær hotellets parkeringsplads, men ifølge Jan Milling kendes årsagen til branden endnu ikke, der er dog intet der tyder på, at den var påsat.

Også Banedanmark måtte på natarbejde, da kørestrømmen over det nærliggende banelegeme måtte slukkes omkring to timer, fortæller indsatslederen.

Trekantområdets Brandvæsens ti mand arbejdede på stedet frem til omkring klokken syv onsdag morgen.

 

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce