Annonce
Middelfart

70 gæster evakueret: Udhus ved hotel i Middelfart brændt ned

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere. Foto: Sofie Secher Karlsen

Opdateret klokken 10.00. (Rettelse: Det har tidligere fremgået, at 150-200 gæster blev evakueret, men der er tale om omkring 70 gæster)

Middelfart: Klokken 01.30 natten til onsdag blev de lokale brandfolk i Middelfart kaldt ud til brand i et udhus, som viste sig at være en noget større opgave end først antaget.

En brand var brudt ud i et omkring 40 kvadratmeter stort skralderum på Park Hotel på Viaduktvej i Middelfart.

Branden nåede at sprede sig til både linnedrum, teknikrum og det kølerrum, hvor hotellet opbevarer øl og vand.

Indsatsleder Per Møller Jensen fortæller, at udhuset var overtændt, og branden var brudt op gennem taget.

Trekantområdets Brandvæsenet måtte tage liftvognen og en ekstra tankvogn fra Fredericia i brug.

Der var ifølge indsatslederen opbevaret blandt andet en kompressor i bygningen.

Annonce
Brand i udhus på Park Hotel i Middelfart. Arkivfoto: Christian Brandt.

Undgår driftstab

Der var ikke fare på færde for selve hotellet, der ligger nogle meter fra udhuset.

Alligevel måtte anslået 70 mennesker evakueres fra hotelværelserne i løbet af natten.

De kunne ifølge Per Møller Jensen vende retur efter et par timer.

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere.

Nu venter et genopbygningsarbejde, og mens det står på, må hotellet finde på andre måder at køle øl og vand og opbevare linned, og det er der plads til i hotellets nye konferencebygning, fortæller direktøren.

- Det vigtigste er, at vi undgår driftstab og gener for vores gæster. Heldigvis er det en bygning, der ligger for sig selv, siger han og fortæller, at de 70 gæster, der var på hotellet natten til onsdag måtte forlade deres værelser og senge i omkring halvanden time.

Ingen biler blev beskadiget under branden til trods for, at udhuset stod nær hotellets parkeringsplads, men ifølge Jan Milling kendes årsagen til branden endnu ikke, der er dog intet der tyder på, at den var påsat.

Også Banedanmark måtte på natarbejde, da kørestrømmen over det nærliggende banelegeme måtte slukkes omkring to timer, fortæller indsatslederen.

Trekantområdets Brandvæsens ti mand arbejdede på stedet frem til omkring klokken syv onsdag morgen.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce