Annonce
Middelfart

70 gæster evakueret: Udhus ved hotel i Middelfart brændt ned

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere. Foto: Sofie Secher Karlsen

Opdateret klokken 10.00. (Rettelse: Det har tidligere fremgået, at 150-200 gæster blev evakueret, men der er tale om omkring 70 gæster)

Middelfart: Klokken 01.30 natten til onsdag blev de lokale brandfolk i Middelfart kaldt ud til brand i et udhus, som viste sig at være en noget større opgave end først antaget.

En brand var brudt ud i et omkring 40 kvadratmeter stort skralderum på Park Hotel på Viaduktvej i Middelfart.

Branden nåede at sprede sig til både linnedrum, teknikrum og det kølerrum, hvor hotellet opbevarer øl og vand.

Indsatsleder Per Møller Jensen fortæller, at udhuset var overtændt, og branden var brudt op gennem taget.

Trekantområdets Brandvæsenet måtte tage liftvognen og en ekstra tankvogn fra Fredericia i brug.

Der var ifølge indsatslederen opbevaret blandt andet en kompressor i bygningen.

Annonce
Brand i udhus på Park Hotel i Middelfart. Arkivfoto: Christian Brandt.

Undgår driftstab

Der var ikke fare på færde for selve hotellet, der ligger nogle meter fra udhuset.

Alligevel måtte anslået 70 mennesker evakueres fra hotelværelserne i løbet af natten.

De kunne ifølge Per Møller Jensen vende retur efter et par timer.

Det var ifølge Jan Milling, direktør i Milling Hotels, en snarrådig nattevagt på hotellet, der fik lukket dørene til skralderummet, så branden ikke fik mulighed for at sprede sig yderligere.

Nu venter et genopbygningsarbejde, og mens det står på, må hotellet finde på andre måder at køle øl og vand og opbevare linned, og det er der plads til i hotellets nye konferencebygning, fortæller direktøren.

- Det vigtigste er, at vi undgår driftstab og gener for vores gæster. Heldigvis er det en bygning, der ligger for sig selv, siger han og fortæller, at de 70 gæster, der var på hotellet natten til onsdag måtte forlade deres værelser og senge i omkring halvanden time.

Ingen biler blev beskadiget under branden til trods for, at udhuset stod nær hotellets parkeringsplads, men ifølge Jan Milling kendes årsagen til branden endnu ikke, der er dog intet der tyder på, at den var påsat.

Også Banedanmark måtte på natarbejde, da kørestrømmen over det nærliggende banelegeme måtte slukkes omkring to timer, fortæller indsatslederen.

Trekantområdets Brandvæsens ti mand arbejdede på stedet frem til omkring klokken syv onsdag morgen.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce