Annonce
Udland

15 personer er blevet dræbt i en skudveksling i Mexico

Enrique Castro/Ritzau Scanpix
Dagen efter at 13 politibetjente blev skuddræbt i Mexico, har 15 personer mistet livet i en skudveksling.

15 personer er blevet dræbt i en skudveksling i Mexico. Det oplyser de lokale myndigheder natten til onsdag dansk tid.

Der er tale om en skudveksling mellem militæret og personer, der mistænkes for at være medlemmer af organiserede kriminelle grupper.

Blandt de 15 dræbte er en soldat. Det skriver Roberto Alvarez Heredia, der er talsmand for de mexicanske sikkerhedsstyrker, på Facebook.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Skudvekslingen skete i byen Tepochica i delstaten Guerrero i det sydvestlige Mexico.

Det voldsomme skyderi fandt sted, blot dagen efter at 13 mexicanske politibetjente blev dræbt i et bagholdsangreb.

Ifølge politiet var det medlemmer af en narkobande fra byen Aguililla, der ligger 500 kilometer vest for Tepochica, der stod bag.

Angrebet var et af de blodigste på landets sikkerhedsstyrker, siden præsident Andres Manuel Lopez Obrador blev indsat i december.

Skudvekslingen natten til onsdag begyndte, efter at myndighederne modtog en anmeldelse om bevæbnede personer i Tepochica.

- Bevæbnede civile indledte et angreb på de nationale sikkerhedsstyrker, hvilket resulterede i drabet på en soldat og 14 bevæbnede civile, siger Heredia.

Myndighederne har beslaglagt våben og tre køretøjer, som alle var meldt stjålet.

De seneste dages blodige skudepisoder kan ifølge nyhedsbureauet sætte øget pres på Mexicos præsident.

Han har ligesom sine forgængere fremlagt en omfattende plan, der skal sætte en stopper for den mange år lange narkokrig i landet.

- Jeg er optimistisk omkring, at vi kan sikre fred, sagde Obrador efter drabet på de 13 betjente.

- Vi er dedikerede til opgaven, men tidligere regeringer har ladet problemet vokse.

Siden 2006 har kampe mellem Mexicos narkokarteller kostet over 200.000 mennesker livet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce