Annonce
Middelfart

15 millioner til undersøgelse af ny Lillebæltsbro: Borgmester glad for flere dele af infrastrukturaftale

Både de 15 millioner kroner til en undersøgelse af perspektiverne i en tredje lillebæltsforbindelse og fremrykningen af ekstra jernbanespor på Vestfyn glæder Middelfarts borgmester. Arkivfoto: Vibeke Volder
I infrastrukturaftalen, der blev præsenteret af Folketinget mandag morgen, er der afsat 15 millioner kroner til at undersøge potentialet i en tredje forbindelse over Lillebælt.

Middelfart: Mandag morgen præsenterede et samlet folketing en aftale for infrastrukturinvesteringer frem mod 2035. 161 milliarder er der i forliget sat af til blandt andet en fremrykning af en jernbaneudvidelse på Vestfyn samt støjværn i Odense og Nyborg.

I forliget er der også sat 15 millioner kroner af til den forundersøgelse af muligheden for en tredje forbindelse over Lillebælt, som regeringen havde annonceret i sit eget udspil tidligere på året.

Det glæder borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd (S), at der nu kan sættes gang i undersøgelsen af en mulig ny lillebæltsforbindelse, som han har været fortaler for.

Annonce

- Jeg synes, det er rigtig fint, at der nu foretages en strategisk analyse. Vi ved endnu ikke, hvad den kommer til at indeholde, men jeg vil tro, man vil lave kapacitetsstudier af trafikken og også begynde at se ind i, hvordan man så skal lave en tredje forbindelse, fordi det er ikke sådan ligetil, siger han.

En ny lillebæltsforbindelse er tidligere blev beregnet til at koste seks milliarder kroner. Ifølge Johannes Lundsfryd har undersøgelser vist, at der vil være kritisk trængsel over Lillebælt om seks til otte år. Derfor vil han nu kæmpe videre for, at undersøgelserne sættes i gang snarest muligt.

- I dag vil jeg vælge at glæde mig over, at det er blevet anerkendt, at vi har et behov. Og så er det klart, at så begynder lobbyarbejdet i morgen for at få skubbet på, at vi kommer så langt som muligt i forundersøgelsesstadiet, siger han.

Nye spor på Vestfyn

Johannes Lundsfryd hæfter sig også ved en anden god nyhed for borgerne i Middelfart Kommune. Nemlig den, at der allerede næste år etableres et ekstra jernbanespor på Vestfyn. For det kan bane vejen for et fynsk s-togsnet, som Middelfart-borgmesteren har talt varmt for. Det vil nemlig betyde hyppigere tog mellem de mindre stationsbyer i kommunen.

- Det hjælper på vores drøm om at have et jernbanenet på Vestfyn, hvor der kan være afgange med tog i faste minuttal flere gange i timen.

- Det vil betyde en markant bedre betjening af stationerne i specielt Gelsted, Ejby, Nørre Aaby og Kauslunde. Så det vil være en stor gevinst for vores kollektive transport på Vestfyn. Og så ligger der rigtig mange arbejdspladser i selve anlægsfasen, lyder det fra Johannes Lundsfryd.


Det hjælper på vores drøm om at have et jernbanenet på Vestfyn, hvor der kan være afgange med tog i faste minuttal flere gange i timen.

Johannes Lundsfryd (S), borgmester, Middelfart
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Morten Messerschmidt vil være formand i DF - medmindre Inger stiller op

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce