Annonce
Nyborg

15.200 købte billet til voldspillet

Selvom "Singin' In The Rain" fik en halvlunken anmeldelse af Stiftstidendes kulturskribent, har publikum taget godt imod årets sommerforestilling på volden. Billedet her er fra premieren. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Årets sommerforestilling, "Singin' In The Rain", nåede ikke de samme salgsmæssige højder som "Grease" året før. Alligevel er resultatet tilfredsstillende, mener formanden for Nyborg Voldspil Jesper Bech Madsen.

Nyborg: Søndag begyndte oprydningen efter en lang og varm sommer med 17 forestillinger på volden i Nyborg. Og oven på en nattefest, som havde sat sit tydelige præg på flere de medvirkende. Alligevel var humøret højt, og det med god grund.

Efter et sløvt forslag er det nemlig lykkedes at sælge 15.200 billetter. Det er et godt stykke fra kassesuccesen i 2017 med "Grease".

- Det er også lidt mindre end det, vi havde håbet på, nemlig et sted mellem 17.000 og 18.000 billetter. Omvendt ligger det højere end det, vi har budgetteret med, så alt i alt må det betegnes som ganske tilfredsstillende, vurderer voldspillets formand Jesper Bech Madsen.

Selv har han ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor billetsalget ligger lavere i år.

- Det er nemt at give vejret skylden. Det gør man hvert år, uanset om det regner eller ej. Men ser man på, hvor mange solgte billetter man er nået op på hos for eksempel H.C. Andersen festspillene i Odense, så har de også spillet for færre mennesker i år sammenlignet med sidste år. Jeg ved ikke, om det skyldes den ekstreme varme. Det korte af det lange er, at vi har haft flere igennem, end vi har budgetteret med, og det er det vigtigste. Så jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til økonomien, selv om vi ikke kender det endelige regnskab endnu, konstaterer han.

Varme og hærværk

Den ekstreme varme betød blandt andet, at man to aftener i træk måtte stoppe forstillingen, fordi enkelte personer blandt publikum fik et ildebefindende og dejsede om. Jesper Bech Madsen var ikke selv til stede, da det skete, men han glæder sig over, at nødsituationerne blev taklet med stor ro og overblik.

Igen i år blev Nyborg Voldspil desuden ramt af hærværk, denne gang lige op til en forpremiere. Blandt andet blev et stort skilt blevet væltet, borde blev smidt i voldgraven og et spejl blev smadret. Heller ikke det har dog kunnet slå holdet bag ud af kurs.

- Lige når det sker, så bliver folk naturligvis kede af det. På det tidspunkt er man stadig i en famlende proces, hvor man ikke har afleveret sit produkt endnu. Men det går samtidig, at folk rykker sammen. I situationen skrev en af vores scenebyggere på Facebook klokken 10, om der var nogen, der kunne hjælpe til, og klokken 10.15 var skiltet rejst op, fordi der på kort tid stillede mellem 25 og 30 frivillige. Det var alt lige fra skuespillere til kioskdamer, konstaterer han.

Annonce

Gåsehus

For Jesper Bech Madsen var premieren på årets forestilling ganske speciel, fordi det var hans første i rollen som formand. Han får stadig gåsehud ved tanken om den velkomsttale, som han skulle holde for forsamlingen, inden stykket gik i gang.

- Det var stort. I det hele taget er det fantastisk er være en del af et setup, der generer så meget energi blot for fornøjelsens skyld. Vi taler om 300 mennesker, der bruger næsten hele deres sommerferie og al deres energi på voldspillet. Det, at få æren af sidde for bordenden for sådan en flok, det er fantastisk, siger han.

- Du benyttede blandt andet din velkomsttale til at understrege, at det er slut med ballade i kulissen. Hvorfor var det nødvendigt?

- Fordi der har været skrevet og sagt så meget om Nyborg Voldspil det sidste år, som har været blandet. Derfor var det nødvendigt for mig at slå fast, at nu vi har taget fat på en ny sæson og lægger det andet bag os. For os er det definitivt slut, siger han med henvisning til den ballade, der opstod, da Nyborg Voldspil tog afsked med instruktør Daniel Bohr; for derefter også at tage afsked med den daværende formand.

I stedet er han og resten af bestyrelsen for længst begyndt at se fremad mod sommerforestillingen i 2019, "Frøken Nitouche", der får Flemming Jensen i rollen som både instruktør og manuskriptforfatter.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce