Annonce
Nyborg

15.200 købte billet til voldspillet

Selvom "Singin' In The Rain" fik en halvlunken anmeldelse af Stiftstidendes kulturskribent, har publikum taget godt imod årets sommerforestilling på volden. Billedet her er fra premieren. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Årets sommerforestilling, "Singin' In The Rain", nåede ikke de samme salgsmæssige højder som "Grease" året før. Alligevel er resultatet tilfredsstillende, mener formanden for Nyborg Voldspil Jesper Bech Madsen.

Nyborg: Søndag begyndte oprydningen efter en lang og varm sommer med 17 forestillinger på volden i Nyborg. Og oven på en nattefest, som havde sat sit tydelige præg på flere de medvirkende. Alligevel var humøret højt, og det med god grund.

Efter et sløvt forslag er det nemlig lykkedes at sælge 15.200 billetter. Det er et godt stykke fra kassesuccesen i 2017 med "Grease".

- Det er også lidt mindre end det, vi havde håbet på, nemlig et sted mellem 17.000 og 18.000 billetter. Omvendt ligger det højere end det, vi har budgetteret med, så alt i alt må det betegnes som ganske tilfredsstillende, vurderer voldspillets formand Jesper Bech Madsen.

Selv har han ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor billetsalget ligger lavere i år.

- Det er nemt at give vejret skylden. Det gør man hvert år, uanset om det regner eller ej. Men ser man på, hvor mange solgte billetter man er nået op på hos for eksempel H.C. Andersen festspillene i Odense, så har de også spillet for færre mennesker i år sammenlignet med sidste år. Jeg ved ikke, om det skyldes den ekstreme varme. Det korte af det lange er, at vi har haft flere igennem, end vi har budgetteret med, og det er det vigtigste. Så jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til økonomien, selv om vi ikke kender det endelige regnskab endnu, konstaterer han.

Annonce

Varme og hærværk

Den ekstreme varme betød blandt andet, at man to aftener i træk måtte stoppe forstillingen, fordi enkelte personer blandt publikum fik et ildebefindende og dejsede om. Jesper Bech Madsen var ikke selv til stede, da det skete, men han glæder sig over, at nødsituationerne blev taklet med stor ro og overblik.

Igen i år blev Nyborg Voldspil desuden ramt af hærværk, denne gang lige op til en forpremiere. Blandt andet blev et stort skilt blevet væltet, borde blev smidt i voldgraven og et spejl blev smadret. Heller ikke det har dog kunnet slå holdet bag ud af kurs.

- Lige når det sker, så bliver folk naturligvis kede af det. På det tidspunkt er man stadig i en famlende proces, hvor man ikke har afleveret sit produkt endnu. Men det går samtidig, at folk rykker sammen. I situationen skrev en af vores scenebyggere på Facebook klokken 10, om der var nogen, der kunne hjælpe til, og klokken 10.15 var skiltet rejst op, fordi der på kort tid stillede mellem 25 og 30 frivillige. Det var alt lige fra skuespillere til kioskdamer, konstaterer han.

Gåsehus

For Jesper Bech Madsen var premieren på årets forestilling ganske speciel, fordi det var hans første i rollen som formand. Han får stadig gåsehud ved tanken om den velkomsttale, som han skulle holde for forsamlingen, inden stykket gik i gang.

- Det var stort. I det hele taget er det fantastisk er være en del af et setup, der generer så meget energi blot for fornøjelsens skyld. Vi taler om 300 mennesker, der bruger næsten hele deres sommerferie og al deres energi på voldspillet. Det, at få æren af sidde for bordenden for sådan en flok, det er fantastisk, siger han.

- Du benyttede blandt andet din velkomsttale til at understrege, at det er slut med ballade i kulissen. Hvorfor var det nødvendigt?

- Fordi der har været skrevet og sagt så meget om Nyborg Voldspil det sidste år, som har været blandet. Derfor var det nødvendigt for mig at slå fast, at nu vi har taget fat på en ny sæson og lægger det andet bag os. For os er det definitivt slut, siger han med henvisning til den ballade, der opstod, da Nyborg Voldspil tog afsked med instruktør Daniel Bohr; for derefter også at tage afsked med den daværende formand.

I stedet er han og resten af bestyrelsen for længst begyndt at se fremad mod sommerforestillingen i 2019, "Frøken Nitouche", der får Flemming Jensen i rollen som både instruktør og manuskriptforfatter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce