Annonce
Nyborg

15.000 kvadratmeter stort butikcenter og en ny byport: Planer for Lynfrost-byggeri drøftes på borgermøde

Lokalplanerne for Lynfrost-grunden er i øjeblikket i høring indtil 31. marts, og der er mulighed for at stille spørgsmål til dem til et borgermøde mandag 17. februar. Arkivfoto
Mandag 17. februar holder Nyborg Kommune borgermøde om det omstridte byggeri på Lynfrost-grunden.

Nyborg: Diskussionen havde allerede varet i årevis, da et politisk flertal i byrådet i Nyborg Kommune bestående af Venstre, SF og Dansk Folkeparti i marts 2019 erklærede sig parat til at tillade et butikscenter på Lynfrosten ved Storebæltsvej uden for den historiske bymidte i Nyborg.

Nu er de konkrete planer for området sendt i offentlig høring, og der er mulighed for at komme med indsigelser indtil den 31. marts.

Samtidig holder Nyborg Kommune et borgermøde om Lynfrost-grunden, hvor planforslagene vil blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Det sker mandag 17. februar klokken 19-21 på Bastionen i Nørrevoldgade 63 i Nyborg.

Formålet med at omdanne Lynfrosten til et handelsområde er at give mulighed for, at store butikker kan supplere det handelsliv, der allerede er i Nyborg, samtidig med at der skabes en mere indbydende indgang til byen ad Storebæltsvej.

Det nye forslag til en lokalplan baner vejen for i alt 15.000 kvadratmeter med detailhandel og kontorer, restauranter og hoteller. Der skal samtidig vedtages et kommuneplantillæg, der ændrer rammerne for handelslivet i Nyborg Kommune, herunder de enkelte opslag for Nyborg, Ullerslev, Ørbæk og en række rammeområder.

Sammen med planforslagene er der lavet en miljørapport og en oversigt over, hvordan man vil tænke bæredygtighed ind et fremtidigt byggeri på Lynfrost-grunden.

Nyborg Kommune har inviteret Region Syddanmark til at holde oplæg og svare på spørgsmål om de forureningsundersøgelser, der er lavet, ligesom der både vil være politikere og fagpersoner fra kommunen til stede.

Det samme vil Fyens Stiftstidende, og har man input til, hvordan avisen i fremtiden skal dække lynfrostbyggeriet, er man meget velkommen til at give dem videre til redaktionen enten mandag eller i en mail på nyborg@fyens.dk.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce