Annonce
Sport

15-årigt skaktalent bliver Danmark yngste stormester

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jonas Buhl Bjerre sikrede sig formelt stormestertitlen, da han satte sig til skakbordet lørdag eftermiddag.

Som blot 15-årig kan Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg Skakklub fremover smykke sig med skaksportens prestigefyldte stormestertitel.

I en stærkt besat turnering på Isle of Man har det danske stortalent leveret så gode resultater, at han fuldender kravene til at blive stormester.

Det sidste, der manglede, for formelt at sikre sig den fine titel, var, at han mødte frem til sit niende parti i turneringen. Det gjorde han lørdag klokken 16.

Jonas Buhl Bjerre er den yngste danske stormester nogensinde. Den hidtil yngste var Davor Palo, der i 2005 blev stormester som 19-årig.

- Vi skal lige vænne os til, at vi i Danmark nu har en spiller, der har direkte kurs mod den absolutte verdenstop, siger formand for Dansk Skak Union Poul Jacobsen i en pressemeddelelse.

Jonas Buhl Bjerre blev i 2017 U14-europamester, og siden har han fortsat de gode takter.

Ved DM tidligere på året delte han førstepladsen med stormesteren Allan Stig Rasmussen, men tabte kampen om mesterskabet.

I maj blev han udpeget til at spille mod det norske skakgeni Magnus Carlsen, da Carlsen stillede op til et arrangement i Cirkusbygningen i København.

Allerede på onsdag venter en ny, stor opgave for teenageren. Der er han nemlig med på det danske landshold, der rejser til Georgien for at spille EM for hold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Nyborg

Målinger fra omstridt giftgrund vækker optimisme: - Det ser ud til, at der ikke er grund til bekymringer

Annonce