Annonce
Kultur

15-årige Emilie Esther vinder X Factor

Vinderen af X Factor 2015 er fundet, og det er 15-årige Emilie Esther fra Aalborg.

Vinderen af X Factor 2015 er 15-årige Emilie Esther fra Aalborg. Sejren tog hun i en udsolgt Boxen i Herning.

Det var seernes sms-stemmer, der afgjorde X Factor-finalen, der fredag aften blev afholdt i Boxen i Herning. Og her var det den blot 15-årige Emilie Esther fra Aalborg, der tog den eftertragtede førsteplads i konkurrencen.

Hun har undervejs haft Remee som sin mentor.

Emilie Esther var i finalen oppe mod færøske Jogvar, der har haft Lina Rafn som mentor, og trioen Ivarsson, Bang og Neumann, der har haft Thomas Blachman som mentor.

Årets X Factor-præmie er - ud over æren og trofæet - en EP, hvor en af singlerne produceres af den amerikanske producer RedOne, der blandt andet har produceret sange for Lady Gaga og Nicki Minaj.

Samtidig kan vinderen også se frem til et møde med Simon Cowell, der er manden bag X Factor-konceptet.

De tre finalister var på scenen flere gange i løbet af aftenen. Jógvan lagde ud med en fortolkning af nummeret "Yellow" af Coldplay, mens Ivarsson, Bang og Neumann sang "The High Road" af det amerikanske indie-rockband Broken Bells.

Emilie Esther gav sin version af Beyonces "If I were a Boy", da hun var på scenen første gang.

Dernæst var finalisterne traditionen tro på scenen med kendte kunstnere, og her fik Jógvan lov at gøre orkestret Ulige Numre selskab på scenen i en version af deres kæmpehit "København".

Ivarsson, Bang og Neumann gik på scenen med det hypede band Julias Moon og sang "Lipstick Lies", mens Emilie Esther sang "Karma Town" med sangerinden Stine Bramsen, der er gået solo efter flere år i bandet Alphabeat.

Men da den første finalist efterfølgende skulle skilles fra, blev det et farvel til Ivarsson, Bang og Neumann og dermed stod det endelige opgør mellem Emilie Esther og Jógvan.

De gik på scenen med hver sit bud på en vindersang, og her stemte seerne altså Emilie Esther og sangen "Undiscovered" helt til tops.

I årets X Factor har der været stor hype om duoen Citybois, der røg ud lige før finalen. Fredag aften kunne de dog varme publikum op i Boxen før finalen med deres nye single "Things We do".

De har nemlig landet en pladekontrakt med Sony Music.

DR har allerede afsløret, at der bliver en ny sæson af X Factor i 2016.

Annonce
Emilie Esther er vinder af X Factor 2015.
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce