Annonce
Faaborg-Midtfyn

15-årig fra Øhavsskolen i retten efter skoleslagsmål og racistiske udtalelser

Et skoleslagsmål endte onsdag i retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
En 15-årig dreng fra Øhavsskolen i Faaborg tiltalt for vold og racisme i forbindelse med et slagsmål i skolens aula. Offeret gik på samme skole og er anden etnisk herkomst end dansk.

Faaborg: Et skoleslagsmål med racistiske undertoner i Øhavsskolens aula i marts var onsdag for retten i Svendborg. Tiltalte var 15 år, og forurettede var en jævnaldrende dreng af anden etnisk oprindelse end dansk.

Det hele startede på skolens bibliotek, hvor den 15-årige mente at være blevet sparket af den forurettede. Han påstod samtidig, at forurettede råbte arabiske skældsord mod ham og en af hans venner. Forurettede mente til gengæld, at det var tiltalte, der både råbte skældsord (dog ikke på arabisk) og sparkede ham.

En lærer opdagede postyret og konfronterede dem.

- Jeg står lige ved siden af dem, da tiltalte sparker forurettede og rammer ham på knæet, forklarede hun i retten.

Kort tid efter hørte samme lærer racistiske tilråb fra blandt andet den 15-årige. Ifølge læreren var de rettet mod hende for provokationens skyld. Hun gjorde det klart for den 15-årige og vennen, at hun ikke ville finde sig i den slags udtalelser, hvorefter en af de to angiveligt sagde:

- Hvis Rasmus Paludan må, så må vi vel også.

Den 15-årige mente ikke, at han var kommet med racistiske udtalelser.

- Racisme er dumt. Jeg ville ikke sige sådan nogle ting, forklarede han i retten.

Dog indrømmede han, at han blandt sine venner kan finde på at komme med racistiske udtalelser, men altså aldrig direkte til personer af anden etnisk herkomst.

Annonce

Slagsmål fra flere vinkler

Selve slagsmålet fandt sted i Øhavsskolens aula. Ifølge forurettede startede balladen, da tiltalte skubbede ham med skulderen og kaldte ham "sorte svin".

Den 15-årige havde en noget anden version. Ifølge ham var det den forurettede, der startede det hele:

- Vi sidder i aulaen, da han kommer ind. Han kommer pludselig fra venstre og sparker mig på hoften, river mig i håret og slår mig fem-seks gange i brystet med knyttet hånd.

To lærere, som var på stedet, da det hele skete, vidnede onsdag i retten. De havde været til stede, men begge var optaget af at rydde op efter skoledagen, og de bemærkede først sent, hvad der egentlig var i gang bag dem.

- Jeg ser forurettede ligge krøllet sammen på gulvet, imens de slår og sparker ham i hovedet. Jeg råber "stop", så højt som jeg overhovedet kan, sagde den ene lærer i retten.

Den anden lærer reagerede også:

- Jeg vender mig om, fordi min kollega råber stop meget, meget højt. Der ser jeg den forurettede blive væltet omkuld. Tiltalte har fat omkring brystet og holder ham fast. Jeg ser mindst ét slag, inden jeg får brudt dem op, forklarede læreren.

Ifølge lærerne gik tiltalte med sine venner ud af lokalet, hvorefter den ene lærer kom den forurettede til hjælp.

- Han virkede omtåget og var tydeligt påvirket og ked af det, forklarede læreren.

Dommeren mente, at der mangler udtalelser fra flere vidner, som var til stede i aulaen under slagsmålet.

Derfor blev sagen udskudt til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce