Annonce
Nyborg

15-årig dømt for vold og trusler mod pædagog

Tirsdag faldt der dom i sagen ved Retten i Svendborg. Næste skridt bliver det såkaldte ungdomskriminalitetsnævn. Arkivfoto: Michael bager
Elev på Rævebakkeskolen i Nyborg blev tirsdag idømt 20 dages betinget fængsel ved byretten i Svendborg. Desuden får han sin sag for det nye ungdomskriminalitetsnævn.
Annonce

Nyborg: Der er gode, og der er mindre gode dage.

Den 22. september 2020 må uden tvivl tælle som det sidste for en 15-årig elev på Rævebakkeskolen i Nyborg. Men også i dagene op til havde han haft det skidt med sig selv.

- Når han er i det humør, er det næsten som om, han sitrer, og han kan have meget svært ved at være i situationen. Til tider kan der også være noget gangster-agtigt over hans måde at være på, fortalte en mandlig pædagog med indgående kendskab til den unge mand i byretten tirsdag.

Her stod den 15-årige tiltalt for at have slået pædagogen med knyttet næve og for at have truet med at ville stikke en kniv i halsen på ham.

Eleven selv kunne i store træk erkende anklagerne mod ham. Han kunne dog ikke give nogen nærmere forklaring på, hvorfor det skete. Ikke ud over, at pædagogen på et tidspunkt havde taget fat i hans arm, og at det havde gjort ham sur.

Derfor slog han ham hårdt på skulderen.

- Bagefter løb jeg udenfor og kravlede op i et træ, hvor jeg godt kan lide at sidde, når jeg er sur, tilføjede han.

Ifølge pædagogen nøjedes eleven dog ikke med at betragte det hele lidt fra oven. I stedet gav han sig til at true både ham og hans familie på livet.

- Jeg er godt klar, at der skal være plads til, at det går lidt op og ned, når man går på en specialskole. Men når er blevet så gammel, som han er, så må man også tage ansvar for sine handlinger, og det her var klart over min grænse. Det er ikke ok at sige, at man vil stikke andre med en kniv, konstaterede han i retten.

Ifølge anklageren burde volden og truslerne tilsammen takseres til fængsel i 30-40 dage. En enig domsmandsret landede dog på en lidt lavere straf, nemlig 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.


Når han er i det humør, er det næsten som om, han sitrer, og han kan have meget svært ved at være i situationen. Til tider kan der også være noget gangster-agtigt over hans måde at være på.

Mandlig pædagog


Derudover får eleven sin sag for det nye ungdomskriminalitetsnævn. Nævnet, der består af en dommer, en repræsentant for kommunen og en repræsentant for politiet, behandler sager, hvor børn og unge i alderen 10-17 år er mistænkt eller dømt for kriminalitet.

Det er nu op til nævnet, om der er behov for yderligere tiltag i forhold til den 15-årige.

Siden episoden har han i øvrigt modtaget hjemmeundervisning af to personer, blandt dem den mandlige pædagog fra Rævebakkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce