Annonce
Odense

15 år i Vollsmose: Sten, flasker, skud, røverier og overfald

Ikke kun postbude, men også ambulanceførere og politifolk har gennem årene været mål for chikane, hærværk eller forsøg på vold i Vollsmose. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Se tidslinjen over hændelser, der er gået ud over postbude, taxachauffører, ambulance- og brandfolk samt politibetjente siden 2002.

Da Post Nord mandag indførte et midlertidigt stop for udbringningen af post i Vollsmose, var det ikke første gang, postbudene sagde fra over for deres arbejdsforhold i Odense-bydelen.

I september 2013 betød flere tyverier fra postbiler i området, at det daværende Post Danmark i en periode stoppede udbringning af pakker i Vollsmose, og i januar 2015 blev en sæk med 11 pakker stjålet fra en aflåst postbil, mens postbudet var i gang med at aflevere post til beboere i Bøgeparken.

Postbudene er ikke alene om at have haft vanskelige arbejdsforhold i Vollsmose. Det kan også taxachauffører, ambulanceførere, brandfolk og sågar politiet tale med om, som det fremgår af denne tidslinje, der viser nogle af de hændelser, som Fyens.dk har beskrevet siden 2002.

Blandt de mere opsigtsvækkende er opgøret i forbindelse med en eid-fest i august 2012, da skadestuen på OUH blev udsat for et stormløb, og en episode i juni 2015, da unge kastede sten og molotovcocktails mod politiet i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce