Annonce
Middelfart

1425 har meldt sig ledige siden 9. marts: Nogle ledige forventer at vende tilbage til samme job

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ledigheden stiger dog ikke nær så højt i Fredericia som i nabokommunerne.
Annonce

Fredericia: Efter coronakrisen tog fat, har over 50.000 danskere meldt sig ledige siden 9. marts.

I Fredericia Kommune har 1425 meldt sig på jobcentret i samme periode. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I samme periode har 1091 dog frameldt sig jobcentret - typisk hvis de har fået job eller er gået i gang med en uddannelse. I alt er 1644 personer ledige i Fredericia Kommune.

Det betyder, at der i 2020 er sket en stigning i antallet af fredericianere uden job på 27,1 procent. Langt værre ser det dog ud i nabokommunerne. I Kolding er stigningen på 34,8 procent, mens Vejle ser 30,6 procent flere ledige, og Middelfart har 30,5 procent flere arbejdsløse.


Historisk set har kriser altid ramt hårdt og hurtigt i Fredericia. Det gør det ikke denne gang. Men vi har også relativt mange på overførsel i forvejen.

Peder Tind (V)


Fredericia Kommune forsøger alligevel at få så mange som muligt videre i de nye job, der trods alt bliver slået op. Jobmarkedet er ikke gået helt i stå, selvom der har været langt færre jobopslag i forårsmånederne end tidligere år.

- En ledig er jo en for mange. Vi skal gøre alt det, vi kan, for at hjælpe borgerne ud i arbejde og til at blive en del af fællesskabet. Vi ligger rimelig fint i forhold til de andre kommuner, men det betyder ikke, vores jobcentermedarbejdere har siddet på deres hænder, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V) og fortsætter:

- Historisk set har kriser altid ramt hårdt og hurtigt i Fredericia. Det gør det ikke denne gang. Men vi har også relativt mange på overførsel i forvejen, siger han.

Annonce

Ukendt konsekvens

Ifølge Peder Tind er jobcentret efter samtaler med mange virksomheder af den opfattelse, at en del virksomheder forventer at genansætte fyrede medarbejdere, når der kommer mere gang i samfundet.

- Jeg vil tro, vi i sensommeren eller efteråret vil se et fald i ledigheden igen, mener Peder Tind.

- Hvad med konsekvenser af lønkompensationsordningen? Vil vi se flere fyringer, når ordningen udløber til efteråret?

- I virkeligheden er vi alle lidt på udebane i det her, så når lønkompensationsordningen udløber, vil vi se en konsekvens, men hvor stor en konsekvens er svær at sige, siger Peder Tind.

Jobcentrets ansatte arbejdede hjemmefra i forårsmånederne, men har alligevel haft kontakt til de nye ledige for at oplyse dem om deres muligheder, ligesom der er lagt vægt på kontakt til de lokale virksomheder om deres behov for arbejdskraft nu og fremover.

Et af jobcentrets opgaver har også været at se på opkvalificering af ledige til de brancher, der efterspørger arbejdskraft.

- Der vil vi forsøge at opkvalificere de ledige i forhold til de brancher. Desuden er der ledige, som forventer at kunne vende tilbage til deres job, men står lidt i et vadested, fordi de ikke ved hvornår, forklarer Peder Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce