Annonce
Middelfart

140 tilmeldte: Løbsleder drømmer om 2000 deltagere til ny udgave af Kongebroløbet

Mads Stryhn melder om stor forhåndsinteresse hos det lokale erhvervsliv for den nye udgave af Kongebroløbet. Privatfoto
Foreløbig har 140 tilmeldt sig den nye stafet og de to gå-ruter - men der kommer meget mere fart på tilmeldingerne, når folk er hjemme fra sommerferie, forudser løbsleder Mads Stryhn.

Middelfart: 140 har lige nu tilmeldt sig den nye udgave af Kongebroløbet, som Middelfarts kendte løbsarrangør Mads Stryhn, har fået til opgave at genoplive. Det mere end 40 år gamle løb, der i sine velmagtsdage samlede over 1000 børn og voksne ved startsnoren på Middelfart Stadion, ramte bunden sidste år med 281 deltagere.

Mads Stryhn fortæller, at ambitionen er i hvert fald at runde 1000 deltagere i år, hvor løbet er omdannet til et stafetløb ikke mindst henvendt til områdets virksomheder i stil med DHL Stafetten.

- Jeg har da en drøm om, at vi kan nå 2000 deltagere. De 1000 når vi helt sikkert med den rigtig store forhåndsinteresse, jeg har oplevet hos det lokale erhvervsliv, selv om vi kun er oppe på 140 nu, siger Mads Stryhn.

Han forklarer den aktuelle stilstand i tilmeldingerne med sommerferien.

- Folk skal hjem fra ferie, før de kan lave aftaler med deres kollegaer, når det er stafethold på fire personer, der skal tilmeldes. Alting ligger stille nu, vi kan også se det med løbet, der markerer genåbningen af Den gamle Lillebæltsbro. Her væltede det ind med tilmeldinger de første uger, og vi nåede lynhurtigt op på 3000 løbere, mens antallet af tilmeldinger om ugen kun har været det halve, siden sommerferien begyndte, forklarer Mads Stryhn.

Han skal ikke selv deltage i løbet. Han får nok at gøre med at samle alle trådene og sørge for at alt klapper på selve løbsdagen. Og hvis det går, som det gør, når Mads stryhn står i spidsen for Lillebælt Halvmarathon, bliver han heller ikke snydt for motion. I år nåede hans skridttæller på løbsdagen op på 22 kilometer. Og da løbet havde start under Den nye Lillebæltsbro i 2017, tilbagelagde han 26 kilometer.

Annonce

Kongebroløbet 2019

Stafetten løbes torsdag 29. august klokken 17.30 med start og mål på Middelfart Stadion. Man tilmelder sig i hold på fire og kan vælge at løbe hver fem kilometer.

En gå-rute på seks eller ni kilometer kan også vælges - så går hele holdet samtidig.

Pris: 875 kroner for fire deltagere inklusiv mad og en vand, øl eller et glas vin og mulighed for bordreservation i et af teltene.

Du kan vælge mellem mad fra Kitzchen, Fjelsted Skovkro og Slagteren på Odensevej.

Tilmelding via https://www.sportstiming.dk/event/6447

Ruterne:

Løb: Ruten er fem kilometer. Den starter på stadion og går ned gennem Kongebroskoven ind til byen, hvor deltagerne løber gennem kvarteret ved Gammel Havn og videre ad den flotte sti langs med vandet til Kongebrogården. Herfra snor ruten sig rundt gennem skoven og tilbage til Stadion og det sidste stykke gennem kvarteret ved Julievej. En afvekslende og meget smuk rute, der forbinder skov og by med stien langs med Lillebælt.

Walk: Ruten er seks eller ni kilometer. Deltagerne skal først beslutte sig ude på ruten, hvor langt de ønsker at gå. Holdene starter sammen og går turen sammen. Ruten går ud i dyrehaven og kommer retur langs vandet tilbage til stadion.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce