Annonce
Erhverv

140 har fået ny chef: Direktøren stopper på avanceret Odense-fabrik efter 21 år

Kenneth Bo Madsen (til venstre) har afløst Jens Nyeng som administrerende direktør på den højteknologiske Jorgensen-virksomhed i Odense. PR-foto: Jorgensen
Efter 21 år har de 140 ansatte hos Jorgensen i Odense fået ny chef, der kommer fra en anden avanceret fabrik i byen.
Annonce

Odense: Der bliver lidt forskel på produkterne, men den nye mand hos Jorgensen Engineering er vant til at håndtere store fabriksanlæg, som dem Jorgensen leverer verden over.

Kenneth Bo Madsen, der netop er trådt til som administrerende direktør, kommer fra en anden avanceret Odense-virksomhed, Sanovo Technology, der laver kæmpestore fabriksanlæg til virksomheder, der slår æg ud. De fleste af Jorgensens fabrikslinjer går til virksomheder, der producerer tørmælk, så direktørens erfaring med fødevareproduktion kan genbruges.


Jorgensen er for mig et stykke stolt fynsk industrihistorie , der i dag spiller en stor regional rolle bl.a. i den fynske robotklynge og uddannelsesmiljø

Kenneth Bo Madsen, ny administrerende direktør


Tidligt i sin karriere har den nye chef for de 140 ansatte også stødt på masser af mælk i Arla, siden har den den ingeniøruddannede Kenneth Bo Madsen blandt andet været fabrikschef i Svansø Food og driftsdirektør i Exhausto i Langeskov før han i 2014 kom til Sanovo Technology.

Annonce

Industrihistorie

- Jorgensen er for mig et stykke stolt fynsk industrihistorie , der i dag spiller en stor regional rolle bl.a. i den fynske robotklynge og uddannelsesmiljø, udtaler Kenneth Bo Madsen ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden.

Den nye direktør er uddannet driftsingeniør på Odense Teknikum og har taget HD på Syddansk Universitet samt en MBA på Henley Business School. Han er 51 år og bor midt i det indre af Odense.

Jens Nyeng, der har siddet på direktørposten i 21 år, bad for et år siden virksomhedens ejer om at finde en afløser, og han understreger, at han ikke stopper for at gå på pension.

- Jeg er hverken syg, træt eller løbet tør for idéer, så jeg vil stadig arbejde men på en mere fleksibel måde, siger den 65-årige ingeniør, der tidligere har haft lederjob på fynske virksomheder som Damas og Broen.

Annonce

Skal arbejde for ejeren

Efter en overgangsproces vil Jens Nyeng løse ad hoc-opgaver i den svenske Xano-koncern, som ejer Jorgensen, der oprindeligt hed R. Bøg Jørgensen Maskinfabrik. Han skal blandt andet arbejde med digitalisering af industrien og med at overføre nogle af Jorgensens erfaringer med projektstyring til andre dele af koncernen.

Den afgående direktør er i forbindelse med sin fratræden blevet medlem af Jorgensens bestyrelse, og han regner også med at få plads i andre bestyrelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Annonce