Annonce
Fyn

14 sidder varetægtsfængslet: En stribe opklarede indbrud

Johni Müller fra indbrudsgruppen i Fyns Politi kigger på nogle af de ting, politiet i juli fandt i en maskinhal ved Ørbæk. Det var det største fund af tyvekoster formentligt nogensinde på Fyn, og der var stjålne varer for omkring tre millioner kroner. En 26-årig dansk mand fra lokalområdet sidder varetægtsfængslet i sagen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Listen over opklarede indbrud med tyvekoster for anslået 13,5 millioner kroner indeholder både narkomaner, organiserede danske designertyve og udenlandske tyvebander på tværs af kommunegrænser og landsdele som formodede gerningsmænd.

Paragraph Body

Annonce

1. Syv østfynske designerindbrud

To personer fra Sjælland blev i januar anholdt i Langeskov: I deres bil blev der fundet tyvekoster, som stammede fra fire indbrud på Østfyn til en samlet værdi af en halv million kroner. Én af dem blev varetægtsfængslet.

Efterforskningen førte til opklaringen af yderligere tre designerindbrud på Østfyn, ligeledes til en anslået værdi af en halv million kroner, ligesom man fandt en liste med flere potentielle steder for nye indbrud.

2. 35 indbrud for 5 millioner

Fem udlændinge fra Moldova og Rumænien blev i marts varetægtsfængslet og afventer dom sidst i september for 35 indbrud i Jylland og på Fyn med tyvekoster for omkring fem millioner kroner i form af smykker, elektronik og generelt mindre ting.

Indbruddene er ifølge Fyns Politi primært sket i private beboelser, og der er stadig tyvekoster, hvor det ikke har været muligt at finde gerningssteder til. Derfor formodes det, at de omrejsende udenlandske tyve har begået indbrud flere steder end de 35, politiet har fundet frem til.

3. Indbrud og ildspåsættelse

I april slog politiet til mod en 27-årig mand fra Nyborg, som man mistænkte for en lang række indbrud.

Efterforskningen har siden ført til 12 sigtelser for indbrud med værdier for anslået 352.000 kroner, fortrinsvis smykker og designerting. Mange af dem blev begået i Højby-området syd for Odense.

Fremgangsmåden ved de mange indbrud har været nogenlunde den samme, og under et af dem tændte han for vandhanen i køkkenet og forlod stedet. Vand fossede ud i tre dage og kostede ødelæggelser for cirka 800.000 kroner.

Under tre af indbruddene var der også ildspåsættelse. Ét sted satte han ild til to steder, men uden at ilden udviklede sig, et andet sted satte han ild til villaen og der skete skader for 1,2 millioner kroner, og et tredje sted satte han ild til en madras på gerningsstedet.

4. Køkkeninventar i kolonihave

Tre formodede gerningsmænd blev i juni anholdt og sigtet for lagerindbrud af køkkeninventar i det nordlige Odense og for designerindbrud fra private beboelser og en erhvervsvirksomhed. Tyvekoster for en halv million kroner er siden blevet udleveret til de rette ejere.

Køkkeninventaret blev fundet i en kolonihave.

5. Forsøg på indbrud i bank

I juni blev der begået indbrud hos Danske Bank i Ringe, hvor tre maskerede gerningsmænd med en stålwire koblet til en bil forsøgte at hive en pengeautomat med halvanden million kroner ud af væggen.

Uheldigvis for tyvene knækkede stålwiren, og gerningsmændene opgav.

Ved Storebæltsbroen blev bilen bragt til standsning med et stykke stålwire slæbende efter sig.

Én person blev anholdt og varetægtsfængslet, og dertil er der yderligere to uidentificerede gerningsmænd.

6. Indbrud i radioforretninger

I maj blev der begået to indbrud hos Expert i henholdsvis Svendborg og Rudkøbing. Ved begge indbrud var gerningsmændene delvist maskerede. Alligevel blev de identificeret, anholdt og varetægtsfængslet.

7. Tyvekoster i maskinhal

Biler, entreprenørmaskiner, minigravere, trailere, motorcykler, ATV'ere, både, byggematerialer og kassevis af forskelligt håndværktøj.

Mængderne af tyvekoster fundet i juli i en maskinhal ved Ørbæk på Østfyn er det største fund i nyere tid på Fyn, og stammer fra cirka 130 indbrud i hele landet. Anslået værdi: Cirka 3,5 mio. kr.

Foreløbig sidder en ung mand varetægtsfængslet.

8. Kendte designertyve

En længerevarende efterforskning har ført til anholdelse af tre kendte designertyve. De er alle varetægtsfængslet og indtil videre sigtet for 13 indbrud i privatbeboelser for omkring 2,5 millioner kroner i værdier.

I efterforskningen er det også lykkedes at afdække en omfattende produktion af det euforiserende stof skunk, ligesom der er afdækket et større hælernetværk.

9. Designmøbler for én million kroner

I Overstræde i Odense blev en bil med trailer standset. Det viste sig, at der var designmøbler for cirka én million kroner, og flere af tingene er allerede givet tilbage til ejerne.

Tre personer sidder varetægtsfængslet i sagen, mens én medgerningsmand menes at være på fri fod.

10. 14 er varetægtsfængslet

Der efterforskes mange andre indbrudssager, som har ført til anholdelser, sigtelser og varetægtsfængslinger af formodede gerningsmænd.

Indbrudsgruppen har i øjeblikket sager, hvor der sidder 14 personer varetægtsfængslet for indbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce