Annonce
Nyborg

Listen vokser: 14 mistænkelige brande på et halvt år

Beboerne i et hus på Tværvej i Nyborg fik selv slukket den formentlig påsatte brand i deres udestue, som opstod natten til onsdag den 11. september. Foto: Kim Rune
Uforklarlig brand natten til mandag gik hårdt ud over huset i en forsømt kolonihave.

Nyborg: Det er en sag med en efterhånden lang serie af uforklarlige og mistænkelige brande i Nyborg, der med sigtelsen af endnu en person har taget en ny og dramatisk drejning.

Efter en brand i et kolonihavehus ved Storebæltsvej natten til mandag, oplyser Fyns Politi nu, at en person, der er mistænkt i sagen, allerede i fredags blev sigtet for brandstiftelse.

I forvejen har en 51-årig mand, der blev anholdt i forbindelse med en påsat brand i kolonihaveforeningen Grejsdalen, været sigtet i sagen.

Serien af uforklarlige brande tog sin begyndelse den 2. april.

I langt de fleste tilfælde er det kolonihavehuse, det er gået ud over. Men der er også flere eksempler på uforklarlige brande i byejendomme. Få overblikket over brandene her.

Annonce

2. april

En uforklarlig brand opstod i en træ-pavillon i kolonihaveforeningen Skovly.

18. maj

Toiletafdelingen i et kolonihavehus i Helgetoften brændte.

7. juni

Der opstod store skader efter en brand i en toiletbygning i nærheden af Restaurant Liffroy. Læs mere her.

16. juni

Et kolonihavehus i Helgetoften blev for anden gang inden for en måned ramt af brand. Her kan du læse et interview med formanden for Haveforeningen Helgetoften, der mener, at det er rent held, at der ikke er nogen, der kom til skade ved de mange brand.

19. juni

Kun en del af ydervæggene stod tilbage efter en brand i et kolonihavehus i Grejsdalen.

12. juli

Samme nat, som flere andre brande brød ud, opstod der ild i et kolonihavehus i haveforening Grejsdalen. Læs mere her.

12. juli

En brand i et kolonihavehus på Nydamsvej nedførte store skader på ejendommen. Læs mere her

12. juli

Den lokale sportsfiskerforenings klubhus på Volden i Nyborg brændte ned til grunden. Der blev efterfølgende lavet en indsamling for at hjælpe foreningen på benene igen efter branden. Læs mere her

14. juli

En borger så røg stige op fra et sted i kolonihaveforeningen Grejsdalen. Der viste sig at være tale om ild i et træskur i en lidt afsides beliggende have.

17. juli

Personalet i handicapcenteret Låddenhøj opdagede et forsøg på at stikke på en garage. I garagen blev der blandt andet opbevaret gasflasker og dunke med benzin og diesel. Branden kunne derfor have udviklet sig meget alvorligt. Læs mere her.

19. juli

Der opstod en uforklarlig brand i kælderen i en ejendom i Jernbanegade i Nyborg. Husets beboere, der befandt sig på 1. sal, fik reddet sig ud, før ilden fik rigtig fat. I forbindelse med kælderbranden blev både elinstallationer og rørføringen i ejendommen ødelagt, så beboerne blev husvilde. Læs mere her.

28. august

En ukendt gerningsmand stak ild på en kurv med garnrester i en ejendom på Tværvej i Nyborg. Ægteparret, der bor i ejendommen, fik hurtigt selv slukket branden.

11. september

Af uforklarlige årsager opstod der af uforklarlige årsager brand i en udestue i den samme ejendom på Tværvej, hvor beboerne den 28. august selv fik slukket en brand på husets førstesal. Fyens Stiftstidende talte efterfølgende med ægteparret, der bor i ejendommen. Du kan læse interviewet med dem her.

23. september

Et kolonihavehus udbrændte i en privat haveforening ved Storebæltsvej ned. Også denne brand var efter alt at dømme påsat. Læs mere her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Mordsigtet død i cellen: Det ved vi lige nu

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce