Annonce
Udland

14 kvæstet i ambassadebrand i Stockholm

Det brænder på tredje, fjerde og femte sal i en bygning på Narvavägen på Östermalm i Stockholm. I bygningen ligger ambassaderne for Portugal, Tunesien og Argentina.

En bygning i Stockholm, der huser tre ambassader, står i flammer. Branden kan være påsat. En er anholdt.

En kraftig brand har ramt en bygning i Stockholm, der huser tre ambassader for Portugal, Tunesien og Argentina.

14 personer er kommet til skade, oplyser en pressetalsmand for brandvæsnet i den svenske hovedstad til nyhedsbureauet TT.

Det er endnu uklart, hvor alvorlige deres skader er, tilføjer han.

Svensk politi vil ikke udelukke, at der ligger en forbrydelse bag, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisens oplysninger har en person startet branden med forsæt.

Politiet har studeret optagelser fra overvågningskameraer i området og har derpå efterlyst en cirka to meter høj mand i 50-års-alderen, skriver avisen.

Onsdag eftermiddag var en større politiaktion i gang ved et hotel i det centrale Stockholm. Politiindsatsen har forbindelse til branden i ambassadebygningen, skriver Aftonbladet.

En person er anholdt, skriver TT.

Branden, der brød ud kort før klokken 12, var omkring to timer senere under kontrol, oplyser en talsmand for politiet i Stockholm til TT.

Foruden ambassaderne ligger der også en vinbar, en restaurant og flere andre virksomheder i den brændende bygning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce