Annonce
Fyn

134 vidner i retssag om omfattende bedrageri: Ældre snydt for tusindvis af kroner

Retten i Svendborg har tirsdag indledt en sag om omfattende bedrageri og forsøg på bedrageri, og omkring 134 vidner er indkaldt i sagen. Arkivfoto: Michael Bager
Omfattende sag om internetbedrageri mod især ældre kvinder på Fyn og i hele landet er tirsdag begyndt ved Retten i Svendborg. Sagen slutter først i slutningen af februar 2020.

Omkring 134 vidner skal den kommende tid vidne i Retten i Svendborg i en omfattende sag om internetbedrageri mod en lang række borgere.

To mænd på 20 år og én mand på 21 år, alle fra Odense, er tiltalt i sagen, og anklageskriftet omfatter knap 100 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri for tilsammen mere end en million kroner. Bedrageriet er især gået ud over ældre kvinder.

Text Preview

I den første række af forhold tilbage fra 2016 er der ifølge Fyns Politi tale om, at gerningsmændene har taget kontakt til tilfældige personer og ”lånt” sig adgang til den forurettedes Mobilepay-adgang ved at sige, at de havde glemt deres hævekort, men at de ville overføre penge til den forurettedes Mobilepay, og derved fået den forurettede til at betale sig penge.

Når den forurettede så tjekkede, om der var overført penge via Mobilepay, aflurede gerningsmændene den forurettedes koder til Mobilepay, således at gerningsmændene herefter havde fri adgang til at bruge den forurettedes Mobilepay-adgang.

Annonce

Krak hjalp gerningsmænd

I lyset af, at der var flere sager om svindel af den type skærpede bankerne på et tidspunkt sikkerheden for anvendelse af Mobilepay, så gerningsmændene ændrede herefter metode.

De gik over til systematisk at lede på Krak efter telefonnumre, hvor navnet indikerede, at der var tale om en ældre borger, navnligt ældre kvinder.

Den forurettede blev herefter ringet op af gerningsmændene, der oplyste at være fra Nets eller Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem. De fortalte derefter, at der foregik mistænkelige transaktioner på den forurettedes konto, hvorfor den forurettede blev bedt om at oplyse person- og bankoplysninger. Disse oplysninger anvendte gerningsmændene derefter til at hæve penge på den forurettedes konto.

Der er tale om en meget lang række af hævninger, der tilsammen løber op i mere end en million kroner. I et enkelt tilfælde foregik der hævninger for i alt 300.000 kroner fra den samme konto.

15 retsdage

Sagen er berammet over 15 dage ved Retten i Svendborg. Der er indkaldt omkring 134 vidner i sagen, hvor gerningsperioden strækker sig fra 2016 til 2019.

De fleste forhold i anklageskriftet er begået på Fyn, men der er også tale om sager fra andre dele af landet.

Fyns Politi har derfor fået hjælp i efterforskningen fra andre politikredse og fra politiets Landsdækkende center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK.

Det ventes dom i slutningen af februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce