Annonce
Faaborg-Midtfyn

132 elever starter på helt ny uddannelse

- Vi er vært for den unges fremtid, hjælper dem med at finde deres vej, siger forstander Ene Wolfsberg.
12. august klipper politikere snoren på den nye såkaldte FGU-uddanelse i Faaborg og Ringe.

Faaborg & Ringe: På mandag den 12. august klippes snoren til FGU – den helt nye forberedende grunduddannelse, der tager mod 132 elever i Faaborg-Midtfyn, 85 i Faaborg af dem i Faaborg, 47 i Ringe.

Med åbningen af den helt nye FGU har de unge nu tre ligeværdige veje efter grundskolen: Erhvervsuddannelserne, de gymnasiale uddannelser og FGU – den forberedende grunduddannelse.

– FGU er en helt ny uddannelse, som bliver det tredje spor for de unge. En ungdomsuddannelse for unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at løfte sig i nogle faglige niveauer, socialt eller personligt. For de unge, som har brug for lidt mere tid, fordi de er i tvivl om, hvad de kan eller vil, og for de unge som har brug for en mere praksisnær måde at lære på, fortæller Ene Wolfsberg, forstander på FGU Syd- og Midtfyn i en pressemeddelelse.

Hun siger forklarer her, at FGU er en skræddersyet og fleksibel uddannelse, der vi understøtter lige præcis det, den enkelte unge har brug for, og hvor uddannelsen tilpasses efter den enkelte unges behov og interesser.

- Vi er vært for den unges fremtid, hjælper dem med at finde deres vej – så FGU'en forbereder de unge til det videre liv, til en HF, en erhvervsuddannelse eller et job, fortsætter hun.

Annonce

FGU giver én indgang

FGU samler fem tidligere uddannelsesforløb under ét og bygger videre på såvel produktionsskolernes 40 års erfaring med læring gennem praksis som VUC's mangeårige erfaringer med undervisning i almene fag.

- Det er genistregen med FGU, at man samler praksis med det boglige under ét. Så den unge i endnu højere grad kommer i centrum, og vi endnu bedre kan understøtte, hvad den enkelte unge har behov for, fortæller Ene Wolfsberg. I Faaborg klipper Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, snoren på Nyborgvej 58 klokken 12.30.

På Korsvangen 11 i Ringe klipper Kim Aas Christensen, udvalgsformand for Opvækst og Læring i Faaborg-Midtfyn Kommune snoren klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce