Annonce
Indland

13 rumænske cykeltyve idømt fængsel og udvisning

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Ved en større aktion i marts blev 13 rumænere anholdt for organiseret berigelseskriminalitet. Nu er de dømt.

10 rumænere er onsdag i Retten i Glostrup blevet dømt for blandt andet organiseret hæleri og cykeltyverier i København.

Dermed er i alt 13 rumænere tilsammen idømt næsten seks års fængsel i sagen. Alle 13 er desuden blevet udvist med indrejseforbud i seks år.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Efter en målrettet efterforskning mod en gruppe omrejsende kriminelle slog politiets specialenhed Særlig Efterforskning Øst sammen med Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi til mod gruppen i en storstilet aktion 21. marts.

Flere adresser blev i ransaget i forbindelse med aktionen. Et af stederne, der blev ransaget i Københavns Vestegns Politikreds, var flere af de nu dømte i gang med at pakke tyvekoster ned for at sende dem ud af landet, fortalte politiet dengang i en pressemeddelelse.

Desuden standsede politiet en bus ved Københavns Hovedbanegård. Den skulle ifølge politiet hente de tyvekoster, der var ved at blive pakket ned på den københavnske vestegn.

Der var især tale om stjålne cykler samt dyrt el- og batteridrevet værktøj. Cyklerne var især stjålet i Storkøbenhavn, og værktøjet var stjålet fra håndværkerbiler i samme område.

I forbindelse med aktionen beslaglagde politiet tyvekoster til en værdi af fire-fem millioner kroner.

Det er uvist, om nogen af de dømte har anket deres dom.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce