Annonce
Indland

13 dages it-nedbrud har berørt 4000 danske visumsager

I knap to uger har danske ambassader ikke har kunnet udstede visum. Mandag bør systemet være oppe igen.

Annonce

Siden 29. april har det været umuligt at få udstedt visum fra de danske ambassader, og det har berørt omkring 4000 sager. Men fra mandag bør det igen være muligt.

Det siger digitaliserings- og driftschef i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Martin Pedersen.

Det er et massivt it-nedbrud i det elektroniske visumsystem VIS hos Statens It, som understøtter Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets systemer.

- Efter en lidt nedslående periode begynder det at gå fremad. Nu er vi ved at være temmelig sikre på, at vi har systemet og dataene på plads, så vi kan udstede visum på mandag.

- Man kan illustrere det ved, at tre puslespil med 20.000 brikker er blevet hældt ned på gulvet, og nu skal de samles igen. Så alle brikkerne er der, men det tager lidt tid at samle dem. Nu er vi dog ret fortrøstningsfulde, og det ser ret fornuftig ud, siger han.

Spørgsmål: Nedbruddet har varet i 13 dage - hvor mange er det gået ud over?

- Vi ved, at omkring 4000 sager har været berørt. Men om det er verserende, afsluttede eller afviste sager, det kan vi på nuværende tidspunkt ikke sige, siger Martin Pedersen.

Han påpeger, at selv om, at de har skullet rekonstruere omkring 4000 sager, så er det ikke et udtryk for, at 4000 personer er kommet i klemme.

- Hvor mange, der præcist har været berørt, er svært at sige.

- Derudover har Udenrigsministeriet bedt de andre lande i Schengen, som samarbejder med os, om at håndtere visum. Så de sager, der har været meget presserende, har vi kunnet håndtere via kolleger fra andre lande.

Ifølge Martin Pedersen skyldes nedbruddet flere uheldige sammentræf.

- Der er ikke nogle, vi kan skylde skylden på. Det er en blanding af uheld, som falder ind i hinanden. Selve systemet har egentlig været intakt hele tiden. Det er kun databasen, der har været nede, men det er der, alle informationerne ligger.

It-nedbruddet har også været skyld i, at politiet ikke har kunnet gennemføre digital kontrol af visumindehavere ved Danmarks ydre schengengrænser, men ifølge Martin Pedersen blev det problem løst forholdsvist hurtigt.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce