Annonce
Erhverv

13 ansatte blev til 38: Biotek-firma vil holde momentum ud af coronakrisen

Tidligere på året fik Ulf Bech Christensen held med at råbe sundhedsmyndighederne op, da han lavede et opslag på Facebook. Siden da er det gået hurtigt for hans virksomhed, Pentabase. Arkivfoto: Christian Nordholt
Da coronaen brød ud, lagde Pentabase forretningen om. Beslutningen fik virksomheden til at vækste kraftigt, og virksomheden håber at kunne holde niveauet på den anden side.
Annonce

Odense: Der blev satset stort i virksomheden Pentabase, da coronaen kom til Danmark.

Inden da bestod forretningen i at analysere prøver til cancerdiagnostik, men da virusset ramte, råbte ejer og direktør af Pentabase, Ulf Bech Christensen, sundhedsvæsenet op, fordi hans firmas teknologi kunne hjælpe med at finde coronavirus i podningsprøver.

Da myndighederne fik øjnene op for Pentabase, lovede virksomheden at gøre sit for at mindske effekten af corona for så mange virksomheder som muligt.

- Det har vi satset alt på. Selvfølgelig håber vi, at vi kommer ud som en stærkere virksomhed på den anden side. Men vi tøver ikke i det, siger Ulf Bech Christensen.

Lige nu og her har beslutningen båret frugt. I slutningen af august var virksomheden vokset fra 13 ansatte i februar til 25. I dag er der 38, og nogle af dem sidder i Pentabases nye domicil på Petersmindevej, som virksomheden er ved at flytte over i.

- Det er selvfølgelig et loft for, hvor mange vi kan ansætte, men det er ikke noget, vi har sat antal på. Nu har vi fået plads til flere medarbejdere, og det er dejligt.

Annonce

Få øjnene op

Ifølge Ulf Bech Christensen vil Pentabase fortsætte med at koncentrere sig om corona, så længe der er nødvendigt. Når der ikke længere er behov for det, regner direktøren med, at væksten stopper.


Vores cancerdiagnostik er fuldstændig outstanding, og forhåbentlig hjælper det her med at få sundhedsvæsenets øjne op for de kvaliteter, vores teknologi har.

Ulf Bech Christensen, direktør


Derfor er forhåbningen, at Pentabase holder det niveau, der er nået under coronakrisen.

- Jeg kan ikke garantere noget, og jo større vi bliver nu, desto mindre chance er der for, at vi kan bibeholde kadencen. Men lad os nu se. Coronakrisen stopper jo heller ikke fra den ene dag til den anden, så måske kan vi nå at få vores cancerdel af forretningen med op, så den kan holde det hele kørende, forklarer Ulf Bech Christensen.

I dag fylder cancerdelen kun en femtedel af Pentabases forretningsgrundlag. Ulf Bech Christensen håber dog, at opmærksomheden under corona fører flere kunder med sig på den anden side.

- Vores cancerdiagnostik er fuldstændig outstanding, og forhåbentlig hjælper det her med at få sundhedsvæsenets øjne op for de kvaliteter, vores teknologi har, så vi i fremtiden vil kunne hjælpe flere cancerpatienter til en bedre behandling med større succes, uddyber han.

Arbejdet med coronavirusset har også fået Ulf Bech Christensen til at overveje at udvide Pentabases tjenester permanent.

- Måske kan vi fremover også tilbyde noget inden for infektionsdiagnostik, siger han.

Pentabase ApS

Hjemsted: Lumbyvej og Petersmindevej, 5000 Odense C (for fremtiden kun sidstnævnte)

CVR-nr.: 30 19 78 52

Direktion: Ulf Bech Christensen

Bestyrelse: Simon Rye Clausen (formand), Matilde Emma Forcella, Henrik Stenild Kromann Schmidt

Ejer: Ulf Bech Christensen

Seneste regnskabstal for 2019 (året før står i parentes)

Bruttoresultat: 4,1 millioner kroner (4,4)

Overskud før skat: 507.000 kroner (794.000)

Overskud efter skat: 507.000 kroner (794.000)

Egenkapital: 3 millioner kroner (2)

Antal ansatte: 38

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce