Annonce
Nyborg

13-12: Ny lokalplan for Lynfrosten vedtaget

Tirsdagens byrådsmøde foregik virtuelt over nettet.
Helt som ventet stemte Venstres flertal den omstridte plan for et nyt butikscenter på Storebæltsvej igennem, mens resten af byrådet var imod. Men forinden blev sagen diskuteret i mere end to timer, hvor gammelkendte argumenter blev hevet frem og pudset af.
Annonce

Nyborg:- Man kan være enig eller uenig i, at det er en god plan. Men man kommer ikke uden om, at den er meget gennemarbejdet.

Borgmester Kenneth Muhs (V) åbnede ballet, da byrådet i Nyborg Kommune på et virtuelt møde tirsdag behandlede den mest omdiskuterede sag i Nyborg siden kulturfærgen, nemlig en ny lokalplan for Lynfrosten.

Resultatet var mere eller mindre givet på forhånd: Venstre gjorde brug af sit absolutte flertal, og planen blev vedtaget med stemmerne 13-12.

Dermed er der givet grønt lys til et helt nyt butiksområde på op mod 15.000 kvadratmeter.

Flere medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe forsøgte ellers til det sidste at appellere til kollegerne i Venstre.

- Man har jo lov til at håbe, at mindst et medlem af Venstres gruppe vil stemme imod eller vil undlade at stemme, så planen ikke kan vedtages i dag, som Martin Stenmann (S) udtrykte det under den mere end to timer lange debat, der kunne følges på kommunens Facebook-side.

Annonce

DF's mavepine

Derudover var det mest gammelkendte argumenter, der blev hevet frem og pudset af. Gruppeformand Sonja Marie Jensen (S) gentog således, at man især er optaget af de negative konsekvenser for de eksisterende butikker i midtbyen, mens både SF og DF betonede den fortsatte usikkerhed omkring omfanget af forureningen på Lynfrosten-grunden.

- Vi har haft svært ved at finde fodfæste i den her sag, men i sidste ende er det forureningen, der er vores mavepine, sagde Anne-Marie Palm Johansen.

Både borgmesteren og Peter Wagner Mollerup (V) forsikrede, at også Venstre er optaget af forureningsdelen. Men man henholder sig til regionens vurdering af, at de nedgravede giftstoffer ikke er til fare for vandmiljøet eller drikkevandet.

Samtidig deler Venstre ikke opfattelsen af, at et nyt butiksområde vil være til skade for byens butiksliv. Tværtimod vil det samlet set betyde flere arbejdspladser og mere vækst, påpegede Peter Wagner Mollerup, der er formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget i Nyborg Kommune.

- Jeg har stadig til gode at se Socialdemokratiet fremlægge en plan, der vil have de samme gavnlige effekter, sagde han.

Annonce

En kanin i hatten

Den plan kunne Sonja Marie Jensen ikke hive op af hatten på det virtuelle møde. Til gengæld bragte formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen (S), et helt nyt forslag på banen, nemlig at kommunen bør købe grunden.

- Så vidt jeg har forstået er der endnu ikke indgået en handel mellem Phillipsen Gruppen og den nye investor. Derfor er det mit forslag, at kommmuen i stedet køber grunden. Så kan vi lave alle de undersøgelser, som vi gerne vil, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce