Annonce
112

13-årig tilkaldte tæskehold: To pædagoger blev overfaldet om natten med baseballbat

Fire mænd i alderen 18-22 år blev torsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense. De sigtes alle for at have deltaget i overfaldet på to pædagoger på institutionen Svennebjerggaard, som er et bosted for frivilligt anbragte børn. Arkivfoto: Michael Bager.
Fire unge mænd sigtes for rå vold mod pædagoger på opholdssted i Odense. De blev ifølge sigtelsen tilkaldt af en dreng, som havde været fastholdt af en pædagog.

Odense/Svendborg: Fire unge mænd fra Svendborg, Faaborg og Ringe er torsdag ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet indtil 16. september. De sigtes alle for at have deltaget i et overfald på to pædadagoger på institutionen Svennebjerggaard på Tyrsbjergvej mellem Ejlstrup og Korup natten til onsdag.

Anklager Jakob Thaarup gengav i retten forklaringerne fra de to pædagoger, som blev overfaldet, og fra den 13-årige dreng, der ifølge anklageren var årsag til, at de fire overhovedet dukkede op på institutionen i det nordvestlige Odense.

Svennebjerggaard er en institution for frivilligt anbragte børn, og ifølge forklaringerne havde den ene pædagog tirsdag fastholdt den 13-årige dreng, som angiveligt skulle have råbt, at "det her bliver hævnet".

Lidt efter midnat natten til onsdag trillede en bil ind på gårdspladsen ved institutionen, og en af pædagogerne så den 13-årige dreng gå ud til bilen. Han fulgte selv efter og kunne se fire mænd ved bilen - den ene havde et baseballbat i hånden. Det brugte han ifølge pædagogens forklaring, da han gik til angreb på ham og slog ham hårdt på venstre side af kroppen.

Kollega beskyttede sit hoved mod slag

Pædagogen trak sig tilbage i huset, men mændene udenfor knuste en rude i døren og kunne på den måde få den åbnet. Manden med battet angreb igen pædagogen, som fik to hårde slag på venstre side af kroppen.

Mens en af mændene forsøgte at holde pædagogen tilbage, blandt andet ved at kaste stole efter ham, gik de tre andre mænd videre mod vagtværelset, hvor hans kollega befandt sig. Pludselig kunne pædagogen høre kollegaen råbe op, og det lykkedes ham at slippe forbi den fjerde mand og komme hen til vagtværelset, hvor han så to mænd. Så fik han yderligere et slag med battet.

Kollegaen var ifølge forklaringen, som anklageren genfortalte i retten, blevet passet op i vagtværelset af mændene og havde fået seks-otte slag med battet. De ramte ham flere steder på kroppen, men det lykkedes ham at afværge slag mod sit hoved ved at beskytte det med sin arm.

Anklageren dokumenterede blandt andet med billeder de fysiske skader i form af store, røde mærker og hævede læber, som de to pædagoger havde fået.

Ifølge forklaringen fra en af pædagogerne sagde en af mændene til den 13-årige, at han skulle tage med dem. De fire mænd og den 13-årige satte sig ind i bilen og kørte fra stedet.

Annonce

Anholdt efter overnatning i Svendborg

Klokken 00.58 kontaktede de chokerede pædagoger Fyns Politi for at anmelde overfaldet. Et par minutter senere filmede videoovervågningen på OK Tanken på Middelfartvej i Blommenslyst en mand, som lignede en af overfaldsmændene. Han smed en genstand op på taget af tankstationen. Fyns Politi har efterfølgende fundet det formodede overfaldsvåben på taget.

Onsdag formiddag blev tre af de sigtede - to 21-årige og en 22-årig mand - anholdt i Svendborg, hvor de havde overnattet på den 22-åriges adresse. Den fjerde sigtede, en 18-årig mand, blev anholdt onsdag eftermiddag.

To af mændene er ifølge anklager Jakob Thaarup asylansøgere.

På anmodning fra anklageren lukkede dommeren dørene, mens de fire sigtede gav deres forklaring på, hvad der var sket natten til onsdag. Jakob Thaarup oplyser til Fyens.dk, at tre af mændene erkendte overfaldet, mens den yngste kun kunne erkende sig delvist skyldig.

De accepterede dog alle kendelsen om varetægtsfængsling.

Lars Clausen, som er bestyrelsesformand for Svennebjerggaard, oplyser til Fyens.dk, at den 13-årige dreng ikke længere er på institutionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce