Annonce
Fyn

125 sosu-elever sendt hjem: - Vi er ekstra forsigtige

Det er anden gang i september, at Sosu Fyn hjemsender elever som konsekvens af smitte med corona. Billedet her viser UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der oplevede et coronaudbrud samtidig med Sosu Fyn Odense i starten af september. Arkivfoto: Mathias Banke.
SOSU Fyn har valgt at hjemsende cirka 125 elever som følge af to smittetilfælde blandt skolens elever.

Fyn: To smittetilfælde med corona på få dage har fået skolen Sosu Fyn til at hjemsende cirka 125 elever fra dets skole i Odense.

De to smittede elever går på to forskellige hold, men skolen har valgt at hjemsende alle fem hold på grundforløbet for at være på forkant med eventuel yderligere smitte. Det fortæller Charlotte Sigurdsson, der er uddannelseschef på skolen.

- Vi har sendt fem hold hjem, fordi vi er ekstra forsigtige. De hold har aktiviteter på tværs af hinanden. Og så er vi jo en social og sundhedsskole, så vi har elever på skolen, som lige om lidt skal ud i praktik blandt sårbare borgere, og derfor agerer vi sådan her.

- Det er tidligere lykkedes for os at slå smitte ned ved at sende elever hjem, forklarer Charlotte Sigurdsson.

Fredag eftermiddag fandt skolen ud af, at en af dens elever var smittet med corona. Mandag vurderede skolen, at det tilstrækkeligt at informere elever om tilfældet, og huske dem på retningslinjerne.

Men tirsdag fik skolen nys om et endnu et tilfælde, som fik den til at sende de 125 hjem omkring middagstid.

- De skal testes, mens de går derhjemme. De er hjemsendt i en uge, så vi er sikre på, at de kan nå at få et svar. De får selvfølgelig virtuel undervisning imens, fortæller Charlotte Sigurdsson.

Annonce

Har prøvet det før

I starten af september, da corona især ramte Odenses unge og studerende, gjorde Sosu Fyn også brug af hjemsendelser af hele klasser. Derfor er der heller ingen rysten på hånden fra skolens side af.

- Vi har prøvet det nogle gange nu. Det med at sende hjem og lave virtuel undervisning er vi garvede i fra foråret, siger uddannelseschefen Charlotte Sigurdsson.

Selvom eleverne kun er hjemsendte i en uge, så går der alligevel noget tabt, når de ikke kan modtage fysisk undervisning.

- Der er altid et behov for fysisk undervisning, så man kan have fokus på elevernes relationer og på at lave de aktiviteter, som er en del af en god undervisning. Det kan vi så ikke lave på normal vis den næste uge, og det er også derfor, vi gerne vil begrænse perioden med hjemsendelse så meget, som vi kan, forklarer Charlotte Sigurdsson.


Vi har prøvet det nogle gange nu. Det med at sende hjem og lave virtuel undervisning er vi garvede i fra foråret.

Charlotte Sigurdsson, uddannelseschef


Lige nu har skolen ikke tænkt sig at tage yderligere tiltag - såsom en mobil teststation fra Region Syddanmark - i brug.

Ifølge Charlotte Sigurdsson er der ikke noget, der tyder på, at de to elever blev smittet ved en fest eller lignende med de andre elever. Derfor er der heller ingen bekymring om, at der skulle være tale om et større udbrud af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce