Annonce
Middelfart

120 håndvaske på vej: Nu bliver det nemmere for børnene at vaske hænderne udenfor

Tue Christiansen fra Tømrer- og Snedkerfirmaet Kolster demonstrerer de udendørs håndvaske for Rainar Sørensen og Vibeke Justesen fra Middelfart Kommune. Foto: Middelfart Kommune
To lokale håndværkere hjælper Middelfart Kommune med at bygge og installere 120 udendørs vaske, så både børnehave- og skolebørn kan vaske hænder i det fri.

Nordvestfyn: Intet mindre end 120 håndvaske er i disse dage ved at blive sat op på udearealerne i de kommunale børnehaver og på folkeskolerne. Håndvaskene skal gøre det nemmere for børnene at leve op til kravene om håndhygiejne, og bag installationerne står både kommunen og to lokale håndværkere. Det skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Fem mand fra Tømrer- og Snedkerfirmaet Kolster er i fuld gang med at bygge installationerne - en slags til skolerne og en anden til børnehaverne.

Tømrerfirmaet har bygget installationerne med fire vaske i en cirkel-konstruktion med skillevægge mellem. De er bygget, så de kan hæves og sænkes, så de passer til børnenes højde.

De seneste uger har kommunen i samarbejde med VVS-firmaet Trap+ været rundt på skoler og i børnehaver for at gøre klar til, at de nye vandhander kan kobles til.

Tømrermester Tue Christiansen fra Kolster fortæller, at virksomheden skubbede andre opgaver til side, da kommunen henvendte sig for at få fremstillet de udendørs håndvaske.

- De ekstra håndvaske er jo vigtige i corona-tiderne, så vi har gjort, hvad vi kunne. Men det er bestemt ikke kun Middelfart Kommune, der er udfordret. Vi er løbet ind i to-tre ugers forsinkelse på leveringen af selve vaskene. Heldigvis når vi det alligevel, siger han.

Håndvaskene bliver sat op ved skolerne fredag, mens vaskene er at finde i børnehaverne fra mandag eller tirsdag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce